Του Φώτη Τριάρχη

Με δήλωσή του αναμένεται να απαντήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην δήλωση Παπανδρέου με την οποία αφήνει να εννοηθεί ότι θα κάνει κόμμα αν δεν εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, υποστηρίζουν ότι δεν υπήρχε έκπληξη καθώς γνώριζαν τους σχεδιασμούς του πρώην Πρωθυπουργού από πληροφορίες και από τις κινήσεις του από τις ευρωεκλογές. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι στην ευρωκάλπη είχε ψηφίσει ΔΗΜΑΡ, υπενθυμίζοντας την κοινή εμφάνισή του με τον Φώτη Κουβέλη στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαριλένας Κοππά λίγες ημέρες πριν τις ευρωεκλογές.

Στην Χαριλάου Τρικούπη είναι άκρως προβληματισμένοι για τις εκλογικές συνέπειες που μπορεί να έχει στο ΠΑΣΟΚ μια κίνηση ίδρυσης νέου κόμματος από τον Γιώργο Παπανδρέου. Υποστηρίζουν ότι θα κόψει μεν από το ΠΑΣΟΚ αλλά περισσότερο από τον ΣΥΡΙΖΑ και λιγότερο από το Ποτάμι. Όπως εκτιμούν, οι δυνητικοί ψηφοφόροι ενός κόμματος Παπανδρέου είχαν ήδη αποστασιοποιηθεί από το ΠΑΣΟΚ και κατευθύνονταν στα δύο προαναφερθέντα κόμματα. Στελέχη του κόμματος, κοντά στον Ευ. Βενιζέλο, αναφέρουν ότι η απόφαση ήταν ειλημμένη από τον ίδιο τον Γ. Παπανδρέου. «Παπανδρεϊκοί έλεγαν ότι διαφωνούμε, αλλά το έχει αποφασίσει» λένε οι ίδιοι κύκλοι που όλο αυτό το διάστημα συνομιλούσαν με την πλευρά του πρώην Πρωθυπουργού, προκειμένου να ανιχνεύσουν προθέσεις.

«Δεν νομίζω ότι ο κ. Παπανδρέου θα κάνει αυτή την ενέργεια. Μια τέτοια ενέργεια θα τελείωνε τον χώρο» σχολίασε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξή του (Real fm) πριν την ανακοίνωση του πρώην Πρωθυπουργού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης