«Το σημαντικότερο μέλημά μας είναι να φροντίσουμε να υπάρξει ανάπτυξη, οικονομική ανάκαμψη και νέες θέσεις εργασίας και αυτό αποτελεί επίσης προτεραιότητα ολόκληρης της ΕE» τονίζει ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Kurier, υπό τον τίτλο «Κόκκινο χαλί στους επενδυτές».

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας, ο Πρωθυπουργός τονίζει πως θα πρέπει να προωθηθεί η ατζέντα της ΕΕ, όπως για παράδειγμα η υλοποίηση της τραπεζικής ένωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το σημαντικότερο μέλημά μας είναι να φροντίσουμε να υπάρξει ανάπτυξη, οικονομική ανάκαμψη και νέες θέσεις εργασίας και αυτό αποτελεί επίσης προτεραιότητα ολόκληρης της ΕΕ», αναφέρει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η ανεργία είναι το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας, με το ποσοστό της να ανέρχεται στο 27% και στους νέους στο 60%, ενώ ένα επίσης σημαντικό ζήτημα είναι η μετανάστευση.

Όπως παρατηρεί, η ανεργία των νέων είναι όπως η αγωνία του θανάτου, μια ολόκληρη γενιά πλήττεται από αυτήν και για την αντιμετώπισή της επιδοτούνται «Start-ups» για νέους στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας, για τις εφευρέσεις των οποίων διεθνείς επιχειρήσεις δείχνουν ενδιαφέρον, ενώ ανάλογα συμβαίνουν και στον τομέα του τουρισμού. Επίσης τονίζει πως ο νέος επενδυτικός νόμος «στρώνει κόκκινο χαλί στους επενδυτές».

Στο ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης, ο Πρωθυπουργός σημειώνει ως παράδειγμα πως ο αριθμός των ανέργων στην Ελλάδα είναι τόσο μεγάλος όσο και εκείνος των παράνομων μεταναστών και πως και τα δύο μαζί μπορούν να σχηματίσουν ένα εκρηκτικό μείγμα που θα μπορούσε να απειλήσει την κοινωνική συνοχή. Τα προβλήματα στην κοινωνική συνοχή επιτείνουν τα πολιτικά προβλήματα και όλα αυτά αποσταθεροποιούν τη χώρα –και μια τέτοια εξέλιξη πρέπει οπωσδήποτε να αποτραπεί, προσθέτει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απαντώντας στην ερώτηση της εφημερίδας για τη «συνταγή» του που συνέβαλε σε «επιτυχίες, στη μείωση του ελλείμματος στον προϋπολογισμό το 2013, στην επίτευξη μικρού πρωτογενούς πλεονάσματος και την πρόβλεψη για οικονομική ανάπτυξη το 2014 που κατέστησαν σταθερότερη την Ελλάδα υπό την ηγεσία του», τονίζει ως σημαντικότερο τη μείωση του ελλείμματος στον προϋπολογισμό και την εξυγίανση της οικονομίας, ανεξάρτητα από το κόμμα όπου ανήκει κάποιος.

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, έπειτα από έξι χρόνια ύφεσης, αυξανόμενης ανεργίας και μεγάλων θυσιών, μέσα στο 2013 τα έσοδα ήταν περισσότερα από τα έξοδα, ενώ κατά τη διάρκεια της κρίσης η απόδοση της οικονομίας μειώθηκε κατά 25%, υπήρξαν απώλειες φορολογικών εσόδων, οι πολίτες έχασαν το 38% του εισοδήματός τους και όταν, κάτω από τέτοιες συνθήκες, κάποιος επιτυγχάνει ένα πρωτογενές πλεόνασμα, τότε σημαίνει πως έχει δώσει τον καλύτερο εαυτό του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης