Η μετωπική σύγκρουση του Κυριάκου Μητσοτάκη με στελέχη του «παλαιού» κόμματος της ΝΔ -ακόμη κι αν έχουν ταυτιστεί με παθογένειες κι εσωτερικούς, υπόγειους μηχανισμούς- δίνει μεν καθαρά το στίγμα του νέου προέδρου, γεννά όμως και ερωτήματα για την εσωκομματική «ανάφλεξη» που ενδεχομένως προκαλέσει.

«Μπορεί να καταλήξει Λερναία Ύδρα… Τα κεφάλια κόβονται, αλλά μπορεί να γεννήσουν άλλα» έλεγε στo zougla.gr σημαίνον στέλεχος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το παλαιό κατεστημένο είναι ακόμη ισχυρό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To ξήλωμα της ΟΝΝΕΔ και η επανίδρυσή της με όρους «Μητσοτάκη» αποτελούν γενναίες αποφάσεις με μεγάλο πάντως ρίσκο, το οποίο είναι άγνωστο αν ο νέος πρόεδρος έχει «κοστολογήσει»Το ξήλωμα της ΟΝΝΕΔ και η επανίδρυσή της με όρους «Μητσοτάκη», η «σπουδή» του Ανδρέα Παπαμιμίκου να παραιτηθεί μετά το φιάσκο των εκλογών στη νεολαία του κόμματος, ώστε να αποφύγει τη βάσανο και τον διασυρμό της διαγραφής, αλλά και η αποπομπή του Βασίλη Γεωργιάδη από τη θέση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ, έπειτα από εισήγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αποτελούν γενναίες αποφάσεις με μεγάλο πάντως ρίσκο, το οποίο είναι άγνωστο αν ο νέος πρόεδρος έχει «κοστολογήσει»…

Τα «μπράβο» για τις κινήσεις Μητσοτάκη διαδέχθηκε ο προβληματισμός από στελέχη της Συγγρού, καθώς η εσωκομματική ισορροπία τραντάχτηκε επικίνδυνα και εκτιμάται, σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να γυρίσουν μπούμερανγκ και ο πρόεδρος της ΝΔ να κατηγορηθεί για απόπειρα χειραγώγησης του κόμματος και διώξεις στελεχών, τα οποία ενδέχεται να βρει μπροστά του σε περίπτωση εθνικών εκλογών και ήττας.

Ο δρόμος της ρήξης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε κάθε περίπτωση πάντως έλεγαν πως είναι άξιον αναγνώρισης το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ακολούθησε την οδό του «τα έχω καλά με όλους» και αυτό κατοχυρώνεται στα υπέρ του, κυρίως από στελέχη που εκτιμούσαν ότι η ΟΝΝΕΔ είχε εξελιχθεί σε παραμάγαζο προβεβλημένων του κόμματος για ίδιον όφελος και οι νέοι της οργάνωσης σε «χειροκροτητές» τους.

Μια πρόγευση για το τσουνάμι των εξελίξεων μετά την «υποχρεωτική» παραίτηση και τη διαγραφή Παπαμιμίκου και Γεωργιάδη θα δοθεί στο συνέδριο της ΝΔ που θα πραγματοποιηθεί από τις 22 έως και τις 24 Απριλίου​

Άγνωστο είναι προς το παρόν πώς θα αντιδράσουν στελέχη που βρίσκονται γύρω από τους Ανδρέα Παπαμιμίκο και Βασίλη Γεωργιάδη, οι οποίοι κατηγορούνται ως ηθικοί αυτουργοί των παρατράγουδων, αλλά και μέλη της νεολαίας μετά την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην αναγνωρίσει τον κατάλογο των συνέδρων που έδωσε η ΟΝΝΕΔ, χαρακτηρίζοντας τα αποτελέσματα «εικονικά». Όπως ανέφερε συγκεκριμένα σε δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης, «στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ δεν πραγματοποιήθηκε καμία εκλογική διαδικασία». 

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναμένουν αντίδραση και από στελέχη προσκείμενα στον Απόστολο Τζιτζικώστα, στο περιβάλλον του οποίου στελέχη της Συγγρού «χρέωναν» τον Ανδρέα Παπαμιμίκο κατά την πολύμηνη προεκλογική εσωκομματική διαδικασία. Πάντως, ο πρώην συνυποψήφιος του Κυριάκου Μητσοτάκη για την προεδρία του κόμματος φέρεται να έχει πάρει αποστάσεις από τα τραγελαφικά που συνέβησαν κατά το Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ και από τον Ανδρέα Παπαμιμίκο, και να συνηγορεί υπέρ των αποφάσεων του προέδρου.

Μια πρόγευση για το τσουνάμι των εξελίξεων μετά την «υποχρεωτική» παραίτηση και τη διαγραφή θα δοθεί στο συνέδριο της ΝΔ που θα πραγματοποιηθεί από τις 22 έως και τις 24 Απριλίου. Η επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ θα ξεκινήσει αμέσως μετά και είναι άγνωστο αν και πότε θα ακουστεί εκ νέου το γνωστό σύνθημα «ΟΝΝΕΔ-ΟΝΝΕΔ πρωτοπορία»…

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης