Ανδρέας Ξανθός: Η χώρα είναι υγειονομικά ασφαλής

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2016, 16:46
Ανδρέας Ξανθός: Η χώρα είναι υγειονομικά ασφαλής
«Η χώρα είναι υγειονομικά ασφαλής», διαβεβαίωσε στη Βουλή, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, διαψεύδοντας δημοσιεύματα που υποστηρίζουν ότι είναι απροετοίμαστη και εκτεθειμένη σε κινδύνους, από κρούσματα ελονοσίας που έχουν εμφανιστεί, τα οποία απέδωσε σε προσπάθεια καλλιέργειας πανικού.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Δημήτρη Κρεμαστινού, που έκανε λόγο για ανυπαρξία πολιτικής στην προάσπιση της υγείας των πολιτών, ο κ. Ξανθός αντέτεινε ότι συνδικαλιστικοί, πολιτικοί και δημοσιογραφικοί κύκλοι, επιδίδονται σε μια γενική καταστροφολογία.

«Πρέπει να σκεφτούν κάποιοι, που έχουν και θεσμικούς ρόλους, ότι δεν μπορούν να παίζουν με αυτά τα πράγματα. Η δημόσια υγεία είναι σοβαρή υπόθεση και για την κυβέρνηση αποτελεί προτεραιότητα. Η χώρα είναι υγειονομικά ασφαλής», υπογράμμισε ο κ. Ξανθός.

Ο υπουργός Υγείας αναγνώρισε ωστόσο, πως υπάρχουν πολλές ελλείψεις στο σύστημα υγείας, αλλά και προβλήματα στη διαδικασία καταγραφής υγειονομικών δεδομένων, τονίζοντας ότι η λύση αυτών των προβλημάτων είναι προτεραιότητα στα σχέδια της κυβέρνησης.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2016, 16:49