«Επειδή δεν είμαστε λωτοφάγοι, θυμόμαστε. Εγώ δεν έθεσα όψιμα το θέμα του ΠΑΣΟΚ», υπογράμμισε ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στις δημοσιογράφους Βάλια Πετούρη και Λίδα Μπόλα και την θεματική εκπομπή «ΚΙΝΑΛ: Ο δρόμος προς την κάλπη», στην τηλεόραση της ΕΡΤ.  

Ερωτώμενος εάν είναι ανοιχτός όπως άλλοι συνυποψήφιοι του στην προσέλευση στην κάλπη τόσο ψηφοφόρων, όσο και σε μέλη άλλων κομμάτων, ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε ότι «η διαδικασία είναι ανοιχτή, απ΄το 2004 και μετά, προς όλους τους δημοκράτες, προοδευτικούς πολίτες», καλώντας τους να συμμετέχουν για να γίνει μια νέα αρχή. Ωστόσο, «εάν υπάρχουν οργανωμένα μέλη άλλων κομμάτων ή κάποιοι θέλουν να παίξουν κάποιο εξωθεσμικό ρόλο στη διαδικασία, θεωρώ ότι αυτό είναι έλλειψη πολιτικού πολιτισμού και καταδικαστέο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά με την επόμενη μέρα και την εκπροσώπηση στη Βουλή, ο κ. Ανδρουλάκης θέλησε να είναι ξεκάθαρος, τονίζοντας μάλιστα ότι το θέμα τείνει να γίνει η κεντρική καμπάνια άλλων συνυποψηφίων του.«Αυτό που θέλουν τα μέλη και η φίλοι μας είναι ποιος θα ηγηθεί της προσπάθειας, να χτιστεί μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό. Πώς το κόμμα μας θα ξαναγίνει πλειοψηφικό ρεύμα. Αυτό είναι το διακύβευμα στις 5 και 12 Δεκεμβρίου», ενώ πρόσθεσε ότι «αν κάποιοι θεωρούν ότι οι υποψήφιοι θα έπρεπε να είναι μόνον βουλευτές, καλό θα ήταν να το πουν στην αρχή της διαδικασίας και όχι προς το τέλος. Αυτό για μένα είναι λάθος και δείχνει και μια στρατηγική, η οποία δεν είναι θεσμική».

«Είμαι ευρωβουλευτής εδώ και επτάμισι χρόνια και παρακολουθώ την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία από πολύ κοντά και γνωρίζω και τα περισσότερα από τα πρόσωπα που πρωταγωνιστούν. Το ποιος θα επιλέξει και ποια θα είναι τα χαρακτηριστικά, έχει να κάνει με την συγκυρία», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι τόσο το πορτογαλικό, όσο και το ισπανικό σοσιαλιστικό κόμμα, σε μια ανάλογη συγκυρία, «εξέλεξαν δύο πρόσωπα που ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος ήταν βουλευτής, ο Κόστα και  ο Σάντσεθ. Και οι δύο έγιναν πρωθυπουργοί, και οι δύο κατάφεραν να ανακάμψουν τα κόμματα τους, διότι ήταν δύο λύσεις πέρα από τις κουρτίνες του κομματικού κατεστημένου». Σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη, το θέμα είναι ποια είναι τα κριτήρια. «Αυτά που συναντώ όπου πάω σε όλη την Ελλάδα, είναι ποιος από τους 6 υποψηφίους έχει τη δυνατότητα να χτίσει μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό, για να ξανακάνει την παράταξη μας πλειοψηφικό ρεύμα απέναντι και στη ΝΔ αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ». 

Σχετικά με το θέμα των συμβόλων, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε: «Επειδή δεν είμαστε λωτοφάγοι, θυμόμαστε. Εγώ δεν έθεσα όψιμα το θέμα του ΠΑΣΟΚ». Υπενθύμισε ότι έφεραν το θέμα στο τραπέζι με τον Παύλο Γερουλάνο στο τελευταίο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, τον Νοέμβριο του 2019. «Ήμουν πάντα στο ΠΑΣΟΚ, ήμουν γραμματέας του και η προσπάθειά μου ήταν η ιστορική αυτή παράταξη να είναι υπαρκτή, να έχει προοπτική και να ανανεωθεί. Τότε είπα ότι θεωρώ ότι πρέπει να σεβαστούμε τα σύμβολά μας, την ιστορία μας και να έχουμε εν ενεργεία το κόμμα μας και όχι εν υπνώσει», πρόσθεσε. «Άρα για μένα δεν είναι μια όψιμη σημαία το ΠΑΣΟΚ και ο ήλιος, είναι μια σημαία που δεν εγκατέλειψα ποτέ, γιατί ήμουν πάντα στο χώρο μας», συμπλήρωσε. «Η παράταξη μας πήρε κρίσιμες αποφάσεις σε πολύ δύσκολες στιγμές, άλλες ήταν πάρα πολύ σωστές και σε άλλες έγιναν λάθος χειρισμοί. Όμως πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Ούτε πίσω, ούτε προς το ΣΥΡΙΖΑ, ούτε προς της Νέα Δημοκρατία. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και οι απαντήσεις να αφορούν το μέλλον»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κλείνοντας, έστειλε ένα μήνυμα στους Έλληνες πολίτες και ιδιαίτερα «σε αυτούς που πιστεύουν στην πολιτική της σοσιαλδημοκρατίας και της κεντροαριστεράς, τους προοδευτικούς δημοκράτες, ότι ο ελληνικός λαός αξίζει καλύτερα. Ο ελληνικός λαός αξίζει μια νέα εποχή». Μετά από μια δεκαετία οικονομικής κρίσης, η γεωπολιτική κρίση, το προσφυγικό και τώρα η πανδημία, αποδεικνύουν ότι είμαστε μέσα σε μια εποχή πολλαπλών κρίσεων. Αυτό απαιτεί ένα κράτος και μια Ευρώπη που απαντούν άμεσα σε αυτές τις κρίσεις, αλλιώς δεν θα έχουμε ανθεκτικότητα και θα δημιουργούνται συνεχώς ανισότητες και λίγες ευκαιρίες», εκτίμησε ο κ. Ανδρουλάκης. 

«Για να ανατρέψουμε λοιπόν αυτή την κατάσταση, πρέπει να υπάρχει ένα κόμμα το οποίο θα έχει ένα οργανωμένο σχέδιο και δεν κάνει μικροδιαχείριση, όπως έκανε ο κ. Τσίπρας για όπως κάνει ο κ. Μητσοτάκης. Χρειαζόμαστε όραμα με στρατηγική και σχέδιο για να απορροφήσουμε σωστά τα 70 δισ. που μας δίνει η ΕΕ, 40 δισ. ΕΣΠΑ, 30 δισ. Ταμείο Ανάκαμψης. Να κάνουμε μια ανταγωνιστική εξωστρεφή παραγωγή, πολλές καλές θέσεις εργασίας, μείωση των ανισοτήτων». Κεντρική επιδίωξη του κ. Ανδρουλάκη, «τα ελληνόπουλα να πάψουν να είναι μια γενιά χαμηλών προσδοκιών», αλλά να απαντήσουμε με ευκαιρίες στο μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας, το δημογραφικό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης