Δεν εφαρμόστηκε στις 31 Ιανουαρίου η διάταξη που περιλαμβάνεται στον νόμο 4093/12 και προβλέπει τη μείωση των συντάξεων των βουλευτών και των τοπικών αρχόντων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Τύπου της Κυριακής», οι περικοπές στις συντάξεις των βουλευτών και των δημάρχων θα υπολογιστούν διαφορετικά από τις μειώσεις που επιβλήθηκαν στους υπόλοιπους συνταξιούχους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διάταξη που αναφέρεται στην παράγραφο Θ΄ του μοναδικού άρθρου του ν. 4093/12 -και η οποία δεν έχει εφαρμοστεί- προβλέπει ότι οι καταβαλλόμενες κατά την 1η Ιανουαρίου 2013 κανονιζόμενες συντάξεις των βουλευτών και των τοπικών αρχόντων των ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού, που λαμβάνουν και δεύτερη σύνταξη από οποιονδήποτε φορέα κοινωνικής ασφάλισης ή το Δημόσιο, μειώνονται κατά 20%. Το ποσοστό μείωσης ανέρχεται στο 30%, εάν τα ανωτέρω πρόσωπα λαμβάνουν και τρίτη σύνταξη, συμπεριλαμβανομένης της βουλευτικής ή της χορηγίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ο λόγος για τον οποίο δεν έχει γίνει η μείωση είναι ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν κατάφεραν να στείλουν και να συγκεντρώσουν τα μητρώα των συνταξιούχων που παίρνουν σύνταξη βουλευτική, δημάρχου, νομάρχη και κοινοτάρχη ταυτόχρονα με δεύτερη ή τρίτη σύνταξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης