Ανεβάζει ρυθμούς ο ΣΥΡΙΖΑ εν όψει εκλογών

Ανεβάζει ρυθμούς ο ΣΥΡΙΖΑ εν όψει εκλογών
Ο ΣΥΡΙΖΑ επιταχύνει τους ρυθμούς της πολιτικής και οργανωτικής προετοιμασίας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, με στόχο να βρεθεί σε θέση πλήρους ετοιμότητας την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου σε όλη την Ελλάδα, με εξαίρεση ίσως τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Την προσεχή Τετάρτη θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος προκειμένου να συζητήσει υποψηφιότητες, πολιτική, οργανωτική και προγραμματική προετοιμασία, ώστε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής (1-2 Φεβρουαρίου) να ληφθούν αποφάσεις.

Το προηγούμενο διάστημα έγιναν πολλές συσκέψεις και συζητήσεις σχετικά με πρόσωπα και συνεργασίες με τη συμμετοχή και του Αλέξη Τσίπρα. Η τάση που ενισχύεται τις τελευταίες ημέρες είναι να υπάρξουν υποψηφιότητες στελεχών του κόμματος και σε μεγάλους δήμους της Αττικής και σε Περιφέρειες, καθώς ενισχύεται η άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει προσωπικότητες που μπορούν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για επικράτηση των συνδυασμών που θα στηρίξει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο μεταξύ ικανοποίηση επικρατεί στην Κουμουνδούρου για την κλιμάκωση του ενδιαφέροντος σε Ελλάδα και Ευρώπη σχετικά με την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με μηνύματα που δέχεται το επιτελείο του προέδρου του κόμματος.

Καλά ενημερωμένες πηγές εκτιμούν ότι οι ενδείξεις αυτές θα ενισχυθούν με την πάροδο των εβδομάδων και το θέμα της υποψηφιότητας θα αναδειχθεί σε σημαντική παράμετρο των ευρωεκλογών.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2014, 20:24