Ανοικτό διάλογο για τις αλλαγές στο Σύνταγμα προανήγγειλε ο Κουρουμπλής

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2015, 21:19
Ανοικτό διάλογο για τις αλλαγές στο Σύνταγμα προανήγγειλε ο Κουρουμπλής
Ανοικτό και απροκατάληπτο διάλογο με την κοινωνία σε συνεργασία με το Yπουργείο Δικαιοσύνης προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Παναγιώτης Κουρουμπλής, «ώστε να πάμε συνολικά όλοι μαζί στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό σε ένα Σύνταγμα που θα κατοχυρώνει τα ατομικά δικαιώματα, θα συγκρούεται με τις διακρίσεις, θα κατοχυρώνει το κοινωνικό κράτος, θα διασφαλίζει τα δικαιώματα του πολίτη και θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της χώρας, με αμεσοδημοκρατικούς θεσμούς που θα κινητοποιεί τον πολίτη».

Ακόμη ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι η κυβέρνηση θα «πάει και στον εκλογικό νόμο» και εκεί θα γίνει αντιληπτό ότι «δεν έχει κανέναν λόγο να υπηρετεί σκοπιμότητες, θέλει έναν εκλογικό νόμο πιο δίκαιο και θα τολμήσει αυτό που δεν τόλμησε κανείς».

«Και δεν μιλάτε γι' αυτά. Τέσσερις φορές φέρατε στη Βουλή το σπάσιμο των Περιφερειών και ο από μηχανής θεός έπαιρνε πίσω τις διατάξεις. Δεν μιλάτε γι' αυτά. Στη Β' Αθηνών ήταν το μεγαλύτερο εκκολαπτήριο της διαφθοράς» ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών απευθυνόμενος προς την αντιπολίτευση.

Επίσης, μεταξύ των άλλων στόχων του Υπουργείου Εσωτερικών, ο κ. Κουρουμπλής εξήγγειλε την επαναθεσμοποίηση της αποκέντρωσης, την ολοκλήρωση της κωδικοποίησης της νομοθεσίας και της διοικητικής διαδικασίας.

Τέλος, δεσμεύτηκε ότι θα αποδοθούν μέχρι ευρώ όλες οι υποχρεώσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ακόμη και τα παρακρατηθέντα.

Πηγή φωτό άρθρου: Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2015, 21:33