Την έντονη ανησυχία του για τις εξελίξεις στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία εξέφρασε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη. «Εκτιμώ ότι η Τουρκία και ο κ. Ερντογάν θα επιχειρήσουν να μετατρέψουν ένα θέμα που θα είχε λυθεί σε επίπεδο τοπικών διοικητών, σε θέμα μεταξύ των δύο χωρών. Εκτιμώ ότι αυτό θα κάνουν στην πράξη, παρά τα όσα λένε, και για αυτό χρειάζεται υπευθυνότητα από την ελληνική πλευρά» ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος σημείωσε ότι «στα ελληνοτουρκικά μπορεί μία μικρή σπίθα να ανάψει μία μεγάλη φωτιά και απαιτείται εγρήγορση, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, όχι με εν θερμώ αντιδράσεις, γιατί έχουμε και υπουργούς που λειτουργούν εν θερμώ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως τόνισε, είναι απαραίτητη η εθνική συνεννόηση στα συγκεκριμένα θέματα και η ανάληψη όλων των πρωτοβουλιών που θα δώσουν έμφαση στην ευρωπαϊκή και διεθνή οπτική αυτών των ζητημάτων, όπως για παράδειγμα, στο θέμα της εξόρυξης στην Κύπρο, όπου μία εταιρεία ιταλικών συμφερόντων αποτρέπεται από επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σχολίασε και το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ιταλία, λέγοντας ότι δείχνει πως οι υποχωρήσεις απέναντι στον εθνικισμό και τον λαϊκισμό οδηγούν τελικά στην επικράτησή τους. «Η προσπάθεια ενσωμάτωσης και αφομοίωσης της ακροδεξιάς από την δεξιά οδηγεί στη γιγάντωση και όχι στην περιθωριοποίηση του εθνικολαϊκισμού. Επιβεβαιώνεται για άλλη μία φορά η τάση που υπάρχει στην Ευρώπη για ενίσχυση των λαϊκίστικων, αντιευρωπαϊκών και δήθεν ανισυστημικών δυνάμεων. Αυτήν την τάση δεν μπορούμε να την αγνοούμε, οφείλουμε να δώσουμε άμεσα απαντήσεις σε κορυφαίες προκλήσεις, τις οποίες δεν τις έχουμε δώσει, όπως στο προσφυγικό και στη μείωση των ανισοτήτων» υπογράμμισε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης