Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η σημερινή συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής για τη Novartis, καθώς πρόκειται να φανεί η στάση που θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την εξαίρεση των δύο βουλευτών του, κ.κ. Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου, από μέλη της επιτροπής. 

Πάντως, την ίδια ώρα, ο δικηγόρος του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, Δημήτρης Τσοβόλας, έθεσε θέμα για εξαίρεση ακόμη τεσσάρων μελών της Προανακριτικής Επιτροπής. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, o κ. Τσοβόλας σημείωσε: «Η απόφαση για εξαίρεση Πολάκη – Τζανακόπουλου είναι αυθαίρετη, παράνομη και θα οδηγήσει σε ακύρωση της διαδικασίας. Δεν είναι δυνατόν η επιτροπή που λειτουργεί ως εισαγγελέας να κάνει αίτηση εξαίρεσης των μελών της και να αποφασίζει η ίδια που κάνει την αίτηση. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα για να μην προχωρήσει η διαδικασία».

 «Αν ο Τζανακόπουλος και ο Πολάκης πρέπει να εξαιρεθούν, τότε τι πρέπει να γίνει με τους Πλεύρη, Κεγκέρογλου, Κυρανάκη και Καραγκούνη, που έχουν βγει υπέρ της παραπομπής και ότι υπάρχει σκάνδαλο. Θα ζητήσουμε την ανάκληση της απόφασης αυτής, αν θέλουν να προχωρήσει η διαδικασία. Αλλιώς, με ευθύνη της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ θα ακυρωθεί η διαδικασία, γιατί με την αίτηση που κάναμε εμείς και προειδοποιούμε, όταν η διαδικασία προχωρήσει, αν προχωρήσει, για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας θα πάει στην Ολομέλεια της Βουλής, θα παραπεμφθεί σε ειδικό δικαστήριο, τότε που θα συγκροτηθεί δικαστικό συμβούλιο, θα ζητήσουμε αίτηση ακυρότητας όλης της διαδικασίας. Το λέμε από τώρα για να μην πουν ότι εμείς πάμε να αποφύγουμε τη διαδικασία» πρόσθεσε.

Παπαγγελόπουλος: Θα ζητήσω την εξαίρεση μελών της Προανακριτικής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας σήμερα το πρωί στο Open, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος χαρακτήρισε «παράνομη και αντισυνταγματική ενέργεια την εξαίρεση των Πολάκη, Τζανακόπουλου».

Εξήγησε ότι δεν είναι ίδιες οι περιπτώσεις με το 2010. «Το 2010 δεν είχαμε προανακριτική, αλλά προκαταρκτική. Έγινε ”ευχή” και έγινε αποδεκτή. Είχαν ήδη καταθέσει οι μάρτυρες. Εάν επιμένει στην παρανομία η Επιτροπή, θα είναι άκυρη η εξέταση με αυτές τις παράνομες αποφάσεις» επεσήμανε ο Δ. Παπαγγελόπουλος, προσθέτοντας ότι δέχεται «βάρβαρη και χυδαία επίθεση».

«Θα ζητήσω την εξαίρεση τριών μελών της Προανακριτικής για να αποδείξω την υποκρισία τους» δήλωσε ο κ. Παπαγγελόπουλος, προσθέτοντας ότι ήδη «εγείρονται πολύ σοβαρά νομικά ζητήματα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης