Να επισκεφθεί την Τένεδο προσεχώς υποσχέθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό, Αντώνης Διαματάρης κατά τη συνάντησή του σήμερα με τον πρόεδρο του συλλόγου των Τενεδίων «Ο Τέννης», Χρήστο Κάλφα και τον γενικό γραμματέα, Παναγιώτη Οκουμάση.

Ο κ. Κάλφας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, προέβη αρχικά σε μια ιστορική αναδρομή για την Τένεδο από το 1923 και ακολούθως εξέθεσε στον υφυπουργό τα βασικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο χριστιανικός πληθυσμός της νήσου, με σημαντικότερο τη διατήρηση του ελληνικού στοιχείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως επίσης σημειώνεται, ο πρόεδρος του Συλλόγου των Τενεδίων ζήτησε από τον υφυπουργό τη συνδρομή της πολιτείας, ώστε να ενισχυθούν οι επιστροφές Ελλήνων στο νησί και υπογράμμισε την ανάγκη ακτοπλοϊκής διασύνδεσης της Τενέδου με την Ίμβρο και τα γειτονικά ελληνικά νησιά, όπως τη Μυτιλήνη και τη Λήμνο, ώστε να διευκολυνθεί η προσβασιμότητα στο νησί για τους Έλληνες που επιθυμούν να το επισκεφθούν.

Από την πλευρά του, ο κ. Διαματάρης χαρακτήρισε «ιερό καθήκον» για την Ελλάδα να συμπαρασταθεί στον Ελληνισμό της Τενέδου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης