Με τους εκπροσώπους της Πρωτοβουλίας για την Ενότητα και την Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Συνδικαλιστικού Κινήματος συναντήθηκε σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Βενιζέλος δήλωσε πως θα θέσει το αγροτικό ζήτημα στην επόμενη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι θα παρακαλέσει σε αυτήν τη σύσκεψη να είναι παρόντες και οι εμπλεκόμενοι υπουργοί, δηλαδή κυρίως οι υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος, Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, «ώστε η πολιτεία να δώσει άμεση και αξιόπιστη λύση στα θέματα που μπορεί, και να ανοίξει το διάλογο για τα θέματα στα οποία πρέπει να υπάρξει μια ωρίμανση».

Ερωτηθείς εάν ζήτησε από τους αγρότες να μην κλείσουν τους δρόμους, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι πάγια αρχή του κόμματος «είναι ότι καμία κινητοποίηση δεν μπορεί να δημιουργεί προβλήματα στο κοινωνικό σύνολο» και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «αντί να έχουμε κινητοποιήσεις, θα έχουμε διάλογο και λύσεις».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους αγρότες, που διεξήχθη σε θετικό κλίμα, τόνισε ότι ο διάλογος, στον οποίο είμαστε πάντα ανοικτοί, βοήθησε πάρα πολύ και επισήμανε ότι «ο αγροτικός κόσμος έχει ιστορικούς και ζωντανούς δεσμούς με την παράταξή μας και εμείς στηρίζουμε το νέο εθνικό παραγωγικό μοντέλο στην πρωτογενή παραγωγή, στον αγροτοδιατροφικό τομέα που αποτελεί μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα της ελληνικής οικονομίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης