Αντίθετη στη διαθεσιμότητα υπαλλήλων στο Υπ. Δημόσιας Τάξης

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 30 Ιουλίου 2013, 11:18
Αντίθετη στη διαθεσιμότητα υπαλλήλων στο Υπ. Δημόσιας Τάξης
Την αντίθεσή της στο σχέδιο της κυβέρνησης να θέσει σε καθεστώς διαθεσιμότητας 500 μόνιμους υπαλλήλους του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης εξέφρασε η Δημοκρατική Αριστερά μέσω ανακοίνωσής της.

«Με δεδομένο ότι προσφάτως μετακινήθηκαν στο συγκεκριμένο υπουργείο 620 υπάλληλοι από άλλες υπηρεσίες (πολιτική αεροπορία, ΕΑΣ κ.λπ.), παρόλο που δεν υφίσταντο κενές οργανικές θέσεις, καλείται σήμερα το υπουργείο να θέσει σε διαθεσιμότητα 500 μόνιμους υπαλλήλους του Υπουργείου, οι οποίοι διαθέτουν μακροχρόνια εμπειρία στο αντικείμενό τους με απασχόληση σε αυτό πλέον των 20-25 ετών» τονίζει η ΔΗΜΑΡ.

Όπως επισημαίνει η Αγίου Κωνσταντίνου, «η λογική της κινητικότητας ήταν εξαρχής η αξιοποίηση του προσωπικού και η μετακίνησή του σε ανάλογη των προσόντων του θέση και όχι η τυφλή μετακίνηση χωρίς σκοπό και σχέδιο».

«Ο τρόπος που πραγματοποιήθηκε η μετακίνηση των υπαλλήλων στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και η λογική με την οποία τίθενται σε διαθεσιμότητα οι μόνιμοι υπάλληλοι του ανωτέρω υπουργείου καταδεικνύει την προχειρότητα και την έλλειψη αντίληψης για το τι σημαίνει κινητικότητα, αξιολόγηση και αξιοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων» προσθέτει η ΔΗΜΑΡ.

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 30 Ιουλίου 2013, 11:18