Αντίθετη στη διαγραφή των «αιώνιων» φοιτητών η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2014, 18:39
Αντίθετη στη διαγραφή των «αιώνιων» φοιτητών η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ
Την εναντίωσή της στη διαγραφή των «αιώνιων» φοιτητών από τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ εκφράζει με ανακοίνωσή της η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πριν καν αρχίσει η νέα ακαδημαϊκή χρονιά η κυβέρνηση επαναφέρει επιτακτικά το μέτρο της διαγραφής των “αιώνιων” φοιτητών από τα πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Ο νέος υπουργός παιδείας δίνει τελεσίγραφo για χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες των ελληνικών ΑΕΙ, προσπαθώντας, με δήθεν αποφασισμένο ύφος, να παράξει πολιτική υπεραξία για την κυβέρνηση στις πλάτες των νέων» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Μάλιστα, όπως επισημαίνεται, η εξοικονόμηση πόρων είναι πρόσχημα, «καθότι οι φοιτητές μεγάλων ετών δεν κοστίζουν τίποτα, χιλιάδες νέοι και νέες πετιούνται έξω από τα ανώτατα ιδρύματα».

Όσον αφορά στην προθεσμία των δύο εξεταστικών η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι ««για κάποιους απ’ αυτούς δεν σημαίνει απολύτως τίποτα».

«Ο αγώνας ενάντια στο μέτρο αυτό είναι αγώνας για το δικαίωμα μιας ολόκληρης κοινωνίας στη γνώση και την εκπαίδευση, είναι αγώνας για την υπεράσπιση της παιδείας σαν κοινωνικό αγαθό. Το Πανεπιστήμιο όπως το θέλουν οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων δεν έχει να κάνει, σε τίποτα απολύτως, με τις ανάγκες και τα όνειρα των νέων ανθρώπων. Το φοιτητικό και νεολαιίστικο κίνημα θα δώσει δυναμική απάντηση και σε αυτήν την πολιτική επιλογή της κυβέρνησης για τις διαγραφές» καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης: Σωσίβιο η εξεταστική
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2014, 14:48

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2014, 18:45