Έντονη ήταν η αντίδραση του κόμματος «Νέα ΜΕΡΑ» για την αρνητική απάντηση της Προεδρίας της Δημοκρατίας στο αίτημα που υπέβαλε ο Πρόεδρος Χρήστος Ζώης, για συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Με δήλωσή του ο γραμματέας του κόμματος Μιχάλης Γιαννάκης εξέφρασε τη δυσφορία του και άφησε αιχμές κατά της Διεύθυνσης της Προεδρίας της Δημοκρατίας για τον όλο χειρισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υποστήριξε συγκεκριμένα ότι «ο Διευθυντής της Προεδρίας της Δημοκρατίας κ. Μπίτσιος, αγνοώντας ότι το κόμμα εκπροσωπείται κοινοβουλευτικά από δύο βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου και στηριζόμενος στο γράμμα του Κανονισμού της Βουλής, απέρριψε το αίτημα, επικαλούμενος το γεγονός ότι δεν έχει σχηματιστεί ακόμα Κοινοβουλευτική Ομάδα».

Ο κ. Γιαννάκης είπε ακόμη ότι στο πρόσφατο παρελθόν ήταν διαφορετική η μεταχείριση που επιφυλάχθηκε σε άλλο μη Κοινοβουλευτικό Κόμμα κατά τον Κανονισμό της Βουλής, και πρόσθεσε πως «θα μπορούσε κανείς να αγνοήσει την κοντή μνήμη και τις επιλεκτικές τυπολατρίες που υιοθετεί η Διεύθυνση της Προεδρίας της Δημοκρατίας και να τις καταγγείλουμε ως ενδεχομένως υποβολιμαίες.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης