Δεικτικά σχόλια για την αναβολή της δίκης της Siemens και τις αντιδράσεις των κομμάτων, κάνουν σε ανακοινώσεις τους η Λαϊκή Ενότητα και η Πλέυση Ελευθερίας.

Ειδικότερα η ΛΑΕ υποστηρίζει ότι η αναβολή αυτή, «κινδυνεύει να οδηγήσει στην παραγραφή των αδικημάτων», ενώ η κ. Κωνσταντοπούλου χαρακτηρίζει «τεράστια» την ευθύνη της Δικαιοσύνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, σημειώνει ότι η υπόθεση Siemens είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα συμφέροντα της γερμανικής κυβέρνησης και κάνει λόγο για «σκιαμαχία» κυβέρνησης-αντιπολίτευσης, επί του θέματος, με δεδομένο το γεγονός ότι Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ έχουν κάθε λόγο να επιχαίρουν, αφού «έχουν λάβει πακτωλούς από τα μαύρα ταμεία της Siemens» και «ψήφισαν τον άκυρο συμβιβασμό με την εταιρία το 2012, λίγο πριν καταρρεύσουν.

Η κα. Κωνσταντοπούλου υπογραμμίζει ότι «αμφοτέρων κομμάτων αρχηγοί (Μητσοτάκης, Βενιζέλος), υψηλόβαθμα στελέχη (Τσουκάτος, Μαντέλης, Μπακογιάννη, Μαρκογιαννάκης κλπ) έχουν ευθεία εμπλοκή σε γεγονότα, άμεσα συνδεδεμένα με το σκάνδαλο αυτό, όπως επίσης και «ο σημερινός Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Στουρνάρας, που ως υπουργός Οικονομικών της Κυβέρνησης Σαμαρά, υπέγραψε, το 2012, τον άκυρο συμβιβασμό με τη Siemens, μία ημέρα πριν το πρώτο ταξίδι του Α. Σαμαρά, του ίδιου και του κ. Παπασταύρου στη Γερμανία, και τη συνάντησή του με την Α. Μέρκελ (22/8/2012)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης