Την κοινοβουλευτική σύγκρουσή του με την Χρυσή Αυγή εγκαινίασε απόψε το ΚΚΕ, με αφορμή την ρύθμιση για το «πλωτό μουσείο Νεράιδα» του Ιδρύματος Γιάννη Λάτση, που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την περιστολή των δημοσίων δαπανών.

Ο ειδικός αγορητής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος, είχε αντιταχθεί στην νομοθέτηση της ίδρυσης του μουσείου ως ΝΠΙΔ υπό την αιγίδα του υπουργείου Ναυτιλίας, υποστηρίζοντας πως «δωρίζεται από έναν εκ των πλουσιοτέρων ανθρώπων της γης – και ξέρουμε ότι οι δωρεές που γίνονται στο Δημόσιο συνήθως καταστρέφονται, γιατί το Δημόσιο δεν σέβεται τίποτα που δεν το έχει αποκτήσει με κόπο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα μπορούσε κάλλιστα αυτό το μουσείο να κάνει πολύ καλή δουλειά, ευρισκόμενο στα χέρια του Ιδρύματος Λάτση» υποστήριξε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Με αφορμή την τοποθέτηση του Ηλία Παναγιώταρου, ο αγορητής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος έκανε λόγο για «κουρτίνα που έπεσε – κουρτίνα που προσπαθούσε έντεχνα να καλλιεργήσει το νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής»: «Όταν πρόκειται για τους προστάτες, για τα αφεντικά, η Χρυσή Αυγή βγαίνει και μιλά για «δωρεά του Λάτση προς το Δημόσιο». Ποια δωρεά; Εδώ πάνε να κλέψουν το Δημόσιο για να οικονομήσουν, γιατί το μουσείο αυτό ανήκει στο «κοινωφελές» Ίδρυμα του Λάτση και όχι στο ελληνικό Δημόσιο. Μάλιστα, είναι τόσο πατριωτικό αυτό το κοινωφελές Ίδρυμα, που έχει την έδρα του στο Λιχτενστάιν! Είναι τόσο πατριωτικό που πρέπει να το χρηματοδοτήσουμε!» ανέφερε ο κος Καραθανασόπουλος.

Αφορμές για επίθεση στη Χρυσή Αυγή, βρήκε ωστόσο στην ομιλία του κου Παναγιώταρου και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (ΠΑΣΟΚ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στις υποθέσεις σκανδάλων που μπήκαν στο αρχείο, και με αφορμή τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που θεσπίζει το νομοσχέδιο, ο κος Παναγιώταρος είχε χαρακτηρίσει «φαύλη» την Τοπική Αυτοδιοίκηση, είχε ψέξει την κυβέρνηση για την μη δρομολόγηση των αποκρατικοποιήσεων (παρά τις «υπέρογκες αμοιβές» των συμβούλων του Ταμείου για την Αξιοποίηση της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) και είχε υπενθυμίσει την αρχειοθέτηση προηγούμενων υποθέσεων σκανδάλων.

«Το νομοσχέδιο ρίχνει απλά στάχτη στα μάτια του κόσμου, ή η έως τώρα καταστροφική ανικανότητα των κυβερνώντων απλώς συνεχίζεται;» αναρωτήθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

«Αν έτσι είναι τα πράγματα, τότε τι γυρεύετε σ’ αυτήν την αίθουσα;» απάντησε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. «Ο ρόλος που παίζετε είναι εθνικά επιζήμιος: Στοχοποιείτε τη χώρα γιατί αναφέρεται στον ΟΗΕ ως χώρα με ρατσιστικές αντιλήψεις. Ποιος επενδυτής θα έρθει σε μια τέτοια χώρα;».

«Δικαίωμά σας να δίνετε αίμα σε κείνους που θέλετε και να δίνετε φαγητό και τρόφιμα σε όποιους νομίζετε – αν και για μένα είναι φρικαλέο. Δεν είναι όμως δικαίωμά σας να δέρνετε και να χτυπάτε στο δρόμο ανήμπορους ανθρώπους και να ανατρέπετε πάγκους. Αν θέλετε να προστατέψετε τους πολίτες, να βρείτε εκείνους που κρύβονται πίσω από τους φουκαράδες του δρόμου: εκείνους τους Έλληνες μεγαλέμπορους με τα προϊόντα-μαϊμού» ανέφερε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. «Ο κος Χρυσοχοΐδης ήταν πολύ θρασύς» απάντησε από πλευράς Χρυσής Αυγής, ο Χρήστος Παππάς. «Είπε πως δεν θα έρθουν ξένοι επενδυτές λόγω της Χρυσής Αυγής.

Μακάρι να μην έρθουν! Επενδυτές περιμένουμε; Ο ίδιος μας έχει πει πως «δεν διάβαζα τι υπέγραφα» και έχει το θράσος να ομιλεί για τους ξένους επενδυτές;» «Δεν μας ενδιαφέρει! Ο κος Χρυσοχοΐδης και ο κος Παπανδρέου έφεραν τους κατακτητές στην Ελλάδα. Για τους επενδυτές θα μας μιλήσει;» κατέληξε ο κος Παππάς.

Eπιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης