Αντιπαράθεση σημειώθηκε στη Βουλή ανάμεσα στον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, και τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργο Καρατζαφέρη, με αφορμή τη λύση που έδωσε η κυβέρνηση στο ζήτημα των μεταναστών απεργών πείνας.

Απαντώντας στον υπουργό Εσωτερικών, ο κ. Καρατζαφέρης διερωτήθηκε αν η λύση που προκρίθηκε εξυπηρετεί το γενικό συμφέρον και την ευνομία, που ο ίδιος υπερασπίστηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. ρώτησε τον υπουργό αν αυτό που δίδεται στους μετανάστες, εφόσον κατά τον ίδιο δεν συνιστά μαζική νομιμοποίηση, δεν αποτελεί δρομολόγηση προς την κατεύθυνση αυτή:

– Θα τους δίνετε εξάμηνο – εξάμηνο μέχρι την οκταετία. Μην εμπαίζετε τον εαυτό σας, είπε ο κ. Καρατζαφέρης, που ρώτησε επίσης τον υπουργό, γιατί δεν ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς αν υπήρχε κατάληξη στο ζήτημα αυτό.

«Η χώρα είναι ανοχύρωτη με εσάς που τους λέτε ”μπουκάρετε και κάντε απεργία πείνας, για να ικανοποιηθούν τα αιτήματά σας”. Φοβηθήκατε και δεν είχατε αντοχές. Βρεθήκατε υπό εκβιασμό και καταλήξατε ότι δεν μπορείτε να το αντιμετωπίσετε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απαντώντας ο κ. Ραγκούσης, απέδωσε στον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. διαστρέβλωση της πραγματικότητας, λέγοντας ότι θα είχε έρεισμα να υποστηρίξει όσα είπε, αν η τελική λύση που δινόταν συνεπαγόταν άδεια παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους για λίγους μήνες.

Συνέχισε λέγοντας ότι δεν προκρίνεται νομιμοποίηση, γιατί οι μετανάστες αύριο δεν θα έρθουν στο Υπουργείο Εσωτερικών, αλλά στην Ελληνική Αστυνομία για το καθεστώς ανοχής και όχι παραμονής, κι ότι ουδείς πλην των αστυνομικών αρχών μπορεί να μιλήσει για το μέλλον τους.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Κώστας Μαρκόπουλος, χαρακτήρισε την ομιλία του υπουργού ως παραμορφωτικό καθρέφτη, διερωτώμενος πώς προεξοφλεί τη στάση τόσο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, αλλά και των βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για τη αλλαγή από 12 σε 8 των απαιτούμενων χρόνων για την αίτηση άδειας παραμονής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης