Τακτικισμοί και αντιπαράθεση για τη Συνταγματική Αναθέωρηση, καθώς οι δηλώσεις Κατρούγκαλου ανατρέπουν τα δεδομένα. Συγκεκριμένα ο γενικός εισηγητής της κυβέρνησης  υπονόησε πως το κόμμα του θα επιχειρήσει να μπλοκάρει την προσπάθεια της ΝΔ να υπερψηφίσει την πρότασή του για την αποσύνδεση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από τις πρόωρες εκλογές

Ο Κατρούγκαλος σημείωσε επίσης ότι η ΝΔ επιχειρεί να κάνει «cheating», μία «πονηριά». «Μας εξαναγκάζουν να κάνουμε πράγματα που υπό άλλες συνθήκες θα αξιολογούνταν αλλιώς» σχολίασε ο Γ. Κατρούγκαλος χωρίς όμως να διευκρινίσει τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για να ματαιώσει το κοινοβουλευτικό «παιχνίδι» της ΝΔ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θυμίζουμε ότι η ΝΔ είχε προϊδεάσει για την στάση της με την ψήφο της στην Επιτροπή Συνταγματικής Αναθεώρησης ψηφίζοντας και την δική της πρόταση για την αποσύνδεση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από τις πρόωρες εκλογές και του ΣΥΡΙΖΑ, παρά την διαφορά στην κατεύθυνση. Σε περίπτωση αποτυχίας εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας με ευρεία συναίνεση, η ΝΔ προτείνει μείωση της απαιτούμενης πλειοψηφίας, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ προσφυγή σε άμεση εκλογή από τον λαό. Στην Επιτροπή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε την πρόταση της ΝΔ λόγω της διαφωνίας του με την κατεύθυνσή της.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης