Αντιπαράθεση βουλευτών για το «λεφτά υπάρχουν»

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2013, 20:59
Αντιπαράθεση βουλευτών για το «λεφτά υπάρχουν»
Με σειρά βουλευτών της συμπολίτευσης να επιτίθεται στην αντιπολίτευση, εγκαλώντας την για λογικές του τύπου "λεφτά υπάρχουν", παρατάσσεται απόψε στη Βουλή η πλειοψηφία, κατά την τελευταία ημέρα συζήτησης του Προϋπολογισμού του 2014.

Στον απόηχο της επίμαχης δήλωσης του Γιάννη Δραγασάκη (ΣΥΡΙΖΑ) ότι η σχετική ρήση του Γ. Παπανδρέου "παρεξηγήθηκε", ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Κατσαφάδος, παρατήρησε πως «ακόμα και ο κ. Γλέζος έχει αναρωτηθεί "πού θα βρούμε τα λεφτά", αλλά δυστυχώς συνεχίζουν να υπάρχουν σοβαρά στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που ακόμα και σήμερα έχουν το θράσος να λένε ότι λεφτά υπάρχουν».

«Ακούσαμε τελευταία από την αξιωματική αντιπολίτευση ότι λεφτά υπάρχουν. Πού υπάρχουν αυτά τα χρήματα;» αναρωτήθηκε ο Μ. Κεφαλογιάννης (ΝΔ). «Η περιουσία του 5% των Ελλήνων πολιτών με αντικειμενικές αξίες που να ξεπερνούν τα 300.000 ευρώ, δεν ξεπερνά συνολικά τα 130 δισ. ευρώ. Ακόμα και αν τα δημεύσετε, δεν πρόκειται να μαζέψετε ούτε τα μισά» σχολίασε.

Με αφορμή την τοποθέτηση του Γιώργου Πάντζα, για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο του αθλητισμού, ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας παρατήρησε πως οι δεσμεύσεις αυτές συμπυκνώνονται στη δέσμευση πως λεφτά υπάρχουν: «Λεφτά υπήρχαν όταν μπορούσαμε να κάνουμε αναδιανομή με δανεικά. Έχουμε τώρα περάσει σε άλλη περίοδο, της αναδιανομής των πλεονασμάτων που μπορεί να δημιουργηθούν μέσα από την ανταγωνιστική παραγωγή» παρατήρησε ο κ. Μπέζας.
Στο ίδιο πλαίσιο, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Σαλτούρος, είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, πως «αν θέλετε να βοηθήσετε τον τόπο, να καταθέσετε προτάσεις για την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος και όχι φληναφήματα που ξεκινούν από την επιστροφή στη δραχμή και φθάνουν μέχρι την εκβιαστική επιβολή της πανίσχυρης προφανώς Ελλάδας, στους Ευρωπαίους δυνάστες».

Από πλευράς ΠΑΣΟΚ και ο Κώστας Τριαντάφυλλος, διαπίστωσε «μια ιδιότυπη ιστορική ανάλυση, η οποία έχει πολλά "λεφτά υπάρχουν", αλλά καθόλου αυτοκριτική, ούτε για τη μεταρρυθμιστική αδράνεια της δεκαετίας του 2000, ούτε, όμως, και για τα πολλά "Ζάππεια", τα ισοδύναμα και τον αντιμνημονιακό χώρο, που σήμερα πληρώνει αυτή εδώ η κοινωνία».

«Η αξιωματική αντιπολίτευση, αρνείται να απαντήσει με τι πόρους θα πραγματώσει τις ψευδαισθήσεις τις οποίες καλλιεργεί στον ελληνικό λαό» παρατήρησε και ο Ανδρέας Λυκουρέντζος. «Κι άλλοι έλεγαν στο παρελθόν, πως θα τα πάρουν από το κεφάλαιο. Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ θα τα πάρει από τους ξένους- θα ζητήσει να μας διαγράψουν τα χρέη και να μας πληρώνουν κι από πάνω» σάρκασε ο βουλευτής της ΝΔ. Ο κ. Λυκουρέντζος, πρότεινε μεταξύ άλλων τη δημιουργία ενός ιδιωτικού πανεπιστημίου στον χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, το οποίο «θα δημιουργούσε θέσεις εργασίας και θα συγκέντρωνε παιδιά από τα Βαλκάνια για να έρθουν να σπουδάσουν».

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2013, 21:03