Αντιεισαγγελέας επί Χούντας ο νέος γ.γ. του Υπ. Δημόσιας Τάξης

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012, 13:57
Αντιεισαγγελέας επί Χούντας ο νέος γ.γ. του Υπ. Δημόσιας Τάξης
Ως «το ξύπνημα του εφιάλτη» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ το διορισμό του Αθανάσιου Ανδρεουλάκου στη θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Ο Δημήτρης Τσουκαλάς, βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλει το νέο Γενικό Γραμματέα ότι «αυτός ήταν βασιλικός επίτροπος και αντιεισαγγελέας πρωτοδικών του έκτακτου στρατοδικείου της 09/11/1968 όπου κατακεραύνωσε τους κατηγορούμενους της αντιστασιακής οργάνωσης κατά της Χούντας, αγωνιστές της Δημοκρατικής Άμυνας, Στέλιο Νέστωρα, Παύλο Ζάννα, Γεώργιο Σηπιτάνο, Σωτήριο Δέδε, Κ. Πυρζά, και Αργύριο Μαλτζίδη, προτείνοντας να τους επιβληθούν βαριές ποινές».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ -και αρμόδιος για τα θέματα προστασίας του πολίτη- θεωρεί ότι γεννώνται «πολλά ερωτηματικά» από αυτή την «τοποθέτηση ενός εκπροσώπου της πιο βίαιης εποχής της Νεώτερης Ελλάδας σε ένα από τα πιο ευαίσθητα Υπουργεία. Άραγε, δεν υπήρχε άλλο ικανό πρόσωπο για τη θέση αυτή ή μήπως χρειάζεται πρόσωπο με ειδικές ικανότητες και εμπειρίες, άλλα και ένα βιογραφικό που να ανταποκρίνεται στα καθήκοντα που το Υπ. Δημόσιας τάξης θέτει σήμερα για την άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής;».

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012, 14:01