Αντώνης Μανιτάκης: Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν μπορεί να παρέμβει για τον Κουφοντίνα

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021, 13:01
Αντώνης Μανιτάκης: Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν μπορεί να παρέμβει για τον Κουφοντίνα

«Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν μπορεί να παρέμβει με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιοδήποτε λόγο στην έκτιση της ποινής και άρα την εκτέλεση μιας δικαστικής απόφασης» δήλωσε στον Status 107,7 και τον Δημήτρη Βενιέρη ο ομότιμος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του ΑΠΘ, Αντώνης Μανιτάκης, ερωτηθείς για τις «φωνές» που αξιώνουν από την κ. Σακελλαροπούλου να παρέμβει στο ζήτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Ήδη υπήρξε δικαστική απόφαση για την εξ’αναγκασμώ σίτισή του, πράγμα που προβλέπεται από τη νομοθεσία. Σύμφωνα με κάποιες συμβάσεις των δικαιωμάτων  του ανθρώπου, καμία ιατρική επέμβαση δεν μπορεί να γίνει στο σώμα του ανθρώπου, χωρίς τη συναίνεσή του. Έχουν όμως γίνει και εξαιρέσεις, υπάρχει και σχετική νομολογία, που λέει ότι είναι δυνατόν κάποιος, όταν διακινδυνεύει γενικότερα, να πειθαναγκαστεί να σιτιστεί.

Εφόσον προσπάθησαν να σώσουν τη ζωή κάποιου ανθρώπου ή κατηγορουμένου, δεν υπάρχει θέμα στοιχειοθέτησης αμέλειας ή ευθύνη. Για αυτό το λόγο παρενέβη η δικαστική εξουσία, για να «απελευθερώσει» από αυτή την ευθύνη τους γιατρούς, πήρε αυτή την απόφαση με την οποία τους νομιμοποιεί  να τον σιτίσουν εξαναγκαστικά τον καταδικασθέντα» κατέληξε ο κ. Μανιτάκης.

 

Πηγή: Status 107,7

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021, 14:00