Βεσυρόπουλος: «Η Κυβέρνηση πρωταγωνιστεί στην υπερφορολόγηση»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017, 23:11
Βεσυρόπουλος: «Η Κυβέρνηση πρωταγωνιστεί στην υπερφορολόγηση»

Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μετά από δυόμιση χρόνια υπερφορολόγησης, δεν μπορεί να αντιληφθεί ακόμα το αυτονόητο: ότι η υπερβολική αύξηση των φόρων μειώνει τα έσοδα, απογειώνει το λαθρεμπόριο και τη φοροδιαφυγή», υπογράμμισε σε δήλωσή του, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ημαθίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, με αφορμή την ανακοίνωση των στοιχείων που καταδεικνύουν την πτώση των δημοσίων εσόδων στα καπνικά προϊόντα.

«Τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2017 για τα δημόσια έσοδα από τα καπνικά προϊόντα είναι ενδεικτικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βεσυρόπουλο και επεσήμανε: «Παρά την αύξηση στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης και στο Φ.Π.Α., τα έσοδα από τα καπνικά προϊόντα παρουσιάζουν μείωση κατά 29,5% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016».

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης, τόνισε: «Σε απόλυτους αριθμούς αυτό μεταφράζεται σε 189.000.000 ευρώ λιγότερα έσοδα. Το μόνο που πέτυχε η Κυβέρνηση με την υπερφορολόγηση, πέρα από τη δραματική μείωση των εσόδων είναι:

1ον- Να μειωθεί η κατανάλωση

2ον- Να ενισχυθεί το λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων».

»Ιδιαίτερα για το δεύτερο, η Κυβέρνηση έχει να παρουσιάσει από πενιχρά έως ανύπαρκτα αποτελέσματα για τον περιορισμό του», σημείωσε χαρακτηριστικά και καταλήγοντας δήλωσε: «Η Κυβέρνηση πρωταγωνιστεί στην υπερφορολόγηση, ολιγωρεί στον έλεγχο του λαθρεμπορίου».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017, 23:12