«Το κατάστημα κράτησης Ναυπλίου λειτουργεί πάντοτε με ασφάλεια και χωρίς ποτέ να έχει δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα, γεγονός που εν πολλοίς οφείλεται και στο έμπειρο προσωπικό που διαθέτει», διαβεβαιώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χάρης Καστανίδης, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Αφορμή έδωσε ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ., Ιωάννη Ανδριανού, με την οποία επισημαίνει ότι υπάρχει υπερκορεσμός του καταστήματος κράτησης, καθώς οι τρόφιμοι έχουν φθάσει τους 530 σε εγκαταστάσεις για 320 άτομα, και μάλιστα ενώ όλοι οι χώροι που θα μπορούσαν να μετατραπούν σε θαλάμους κράτησης έχουν εξαντληθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Καστανίδης ενημερώνει το βουλευτή ότι το κατάστημα κράτησης Ναυπλίου φιλοξενεί κατά κύριο λόγο υποδίκους με μικρές κυρίως ποινές.

«Είναι αληθές ότι η δύναμη των κρατουμένων που φιλοξενεί ανέρχεται κάποιες φορές σε υψηλά επίπεδα. Ωστόσο το πρόβλημα αυτό αντιμετωπίζεται άμεσα με μεταγωγές προς αγροτικά και άλλα καταστήματα κράτησης της χώρας, με γνώμονα την ασφάλεια τόσο του καταστήματος κράτησης Ναυπλίου και των εργαζομένων σε αυτό, όσο και της ευρύτερης περιοχής», αναφέρει ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Ταυτόχρονα, ο κ. Καστανίδης επαναλαμβάνει ότι εφαρμόζεται ολοκληρωμένο πρόγραμμα σωφρονιστικής πολιτικής, για την αντιμετώπιση συνολικά του προβλήματος υπερπληθυσμού των καταστημάτων κράτησης της χώρας, μεταξύ των οποίων εντάσσεται και το κατάστημα κράτησης του Ναυπλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης