Την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γαβριήλ Σακελλαρίδη, προκάλεσε η επίθεση που εξαπέλυσε ο Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση για ψέματα προς τον ελληνικό λαό, αρνούμενος ταυτόχρονα ότι οι δανειστές έχουν ζητήσει να επιβληθούν ορισμένα από τα μέτρα που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες.

«Το κείμενο που παραδόθηκε στον Έλληνα πρωθυπουργό την προηγούμενη Τετάρτη επισήμως από τους θεσμούς περιλάμβανε 10% αύξηση του ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα και αύξηση 4,5% στο ΦΠΑ στα φάρμακα, κατάργηση του ΕΚΑΣ, αύξηση των εσόδων από το ΦΠΑ κατά 1,8 δισ. και μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 1,8 δισ. ευρώ», ανέφερε ο κ. Σακελλαρίδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ποτέ δεν είπαμε ότι είναι άποψη της Κομισιόν και του κ. Γιουνκέρ προσωπικά, αλλά ότι είναι συνθετική πρόταση των τριών θεσμών. Είναι θετικό που ο κ. Γιούνκερ καταθέτει την διαφοροποίησή του ως προς αυτές τις κατευθύνσεις», πρόσθεσε.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει προτάσεις με ισοδύναμα μέτρα, που καλύπτουν πλήρως το δημοσιονομικό κενό, μεταφέροντας παράλληλα τα βάρη από τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα, ενώ έχει προτείνει και την μείωση των αμυντικών δαπανών», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονιμικών, Γιάνης Βαρουφάκης, με παρέμβασή του στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, το βράδυ της Τρίτης, επιβεβαίωσε ότι «η πρόταση που παρέδωσε ο κ. Γιούνκερ στον Αλέξη Τσίπρα περιελάμβανε άκρως υφεσιακά μέτρα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης