Ξεκάθαρος ήταν ο Φίλιππος Πετσάλνικος όσον αφορά στο θέμα που προέκυψε με την έντονη φημολογία πως Έλληνες βουλευτές «έβγαλαν» στο εξωτερικό εκατ. ευρώ το 2011 όταν και βρίσκονταν σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για τους τρόπους επίλυσης της κρίσης χρέους η οποία πλήττει την Ελλάδα. Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας, Νόρμπερτ Λάμερτ, υποστήριξε πως ο «θόρυβος» γύρω από αυτό το ζήτημα στερείται αποδεικτικών στοιχείων.

«Δεν υπάρχουν Έλληνες βουλευτές, όπως προκύπτει από τον σχετικό έλεγχο που έγινε μέχρι τώρα, που να έχουν βγάλει μεγάλα χρηματικά ποσά στο εξωτερικό. Η περίπτωση που είδε το φως της δημοσιότητας αφορά σε σύζυγο βουλευτή, ο οποίος διαθέτει αυτοτελή επιχειρηματική δραστηριότητα και το έμβασμα έγινε μέσα από αυτήν», τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εκτιμούμε την απόφαση στήριξης της γερμανικής Βουλής προς την Ελλάδα. Εξάλλου, ο ίδιος ο κ. Λάμερτγνωρίζει τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλει ο ελληνικός λαός», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας πως υπάρχουν νομοσχέδια που έχει ψηφίσει η ελληνική Βουλή, όπως την άρση του τραπεζικού απορρήτου για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την ποινικοποίηση της.

Διαβάστε επίσης:
Το Βερολίνο ζητεί εξηγήσεις για τα διαφυγόντα κεφάλαια, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012, 15:24

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης