Με αφορμή την ανταπάντηση του εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ. Γιάννη Μιχελάκη σχετικά με την εφεδρεία, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κι Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η ΑντιΣυμπολίτευση είναι μια επινόηση της Ν.Δ. Την εκθέτει στα μάτια των πολιτών που απαιτούν ευθύνη, σοβαρότητα και ειλικρίνεια από την Κυβέρνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται πως ο κ. Μιχελάκης είχε δηλώσει σε απάντηση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που χαρακτήριζε «φανασιώσεις» της ΝΔ τις καταγγελίες περί κομματικών μεθοδεύσεων κατά την εφαρμογή της εφεδρείας: «Οι Έλληνες ξέρουν πολύ καλά ποιοι είναι επικίνδυνοι και ποιοι όχι. Σε κάθε περίπτωση κάνει τεράστιο λάθος ο κ. Ρέππας, εάν νομίζει πως μπορεί να μεταθέσει τις ευθύνες της κυβέρνησης Παπανδρέου σε οποιουσδήποτε άλλους».

Μάλιστα, επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ αφού παραβίασε τους νόμους που ψήφισε έκανε παράνομες προσλήψεις, οι οποίες όπως είπε, «είναι μια από τις αιτίες για τα πρόσθετα επώδυνα μέτρα και τις απολύσεις που μόνοι τους αποφάσισαν, μόνοι τους ψήφισαν και μόνοι τους εκτελούν με το μανδύα της δήθεν εργασιακής εφεδρείας».

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ κατηγόρησε τον αρμόδιο υπουργό Δημήτρη Ρέππα ότι ομολογεί ότι γίνονται εξαιρέσεις και ότι οι εξαιρέσεις αφορούν αυτούς που οι ίδιοι είχαν επιλέξει, παραπέμποντας στη φράση της ανακοίνωσης του υπουργείου ότι «η εξαίρεση από την εφεδρεία αφορά μόνο στους Γενικούς Διευθυντές και μόνον αναπληρωτές που πριν την ψήφιση του νόμου είχαν οριστεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Από την εφεδρεία με βάση το δικό τους νόμο- εξαιρούνται και πολλοί άλλοι. Όπως, για παράδειγμα, πολλοί από εκείνους που υπηρετούσαν σε φορείς που καταργούνται ή συγχωνεύονται, αλλά μετατάχθηκαν σε άλλους φορείς. Είναι άλλη μια μεθόδευση με την οποία φρόντισαν να διασώσουν δικούς τους», πρόσθεσε και κατέληξε: «Οι αδικίες που υπερασπίζεται ο κ. Ρέππας, είτε αφορούν τις παράνομες προσλήψεις, είτε την εφεδρεία, είτε οτιδήποτε άλλο είχαν μεθοδεύσει, δεν γίνονται δεκτές».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης