Απάντηση της Ρηγίλλης σε Ντ. Μπακογιάννη

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 8 Απριλίου 2010, 20:07
Απάντηση της Ρηγίλλης σε Ντ. Μπακογιάννη
Αρνήθηκε να σχολιάσει την πρόθεση της κ. Ντόρας Μπακογιάννη να μην παραστεί στη σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ ο εκπρόσωπος του κόμματος, Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε: «Δεν σχολιάζω την όποια δήλωση, αν δεν είναι επώνυμη».

Νωρίτερα κύκλοι της κ. Μπακογιάννη ανέφεραν σχετικά με τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Κυριακής ότι «κανένας σοβαρός δεν ασχολείται με τη νομή κομματικής ισχύος σε μια περίοδο που η χώρα συγκλονίζεται από την κρίση», προσθέτοντας ότι η κ. Μπακογιάννη έχει εκφράσει τις απόψεις της για το πώς αντιλαμβάνεται την ανανέωση της λειτουργίας του κόμματος και δεν πρόκειται να δώσει άλλοθι σε κανέναν.

Απάντηση στην κ. Μπακογιάννη δόθηκε από κύκλους της Ρηγίλλης, οι οποίοι ανέφεραν: «Ακριβώς λόγω της κρίσης, η Νέα Δημοκρατία οφείλει να μετεξελιχθεί, μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, σε ένα κόμμα πραγματικά ανοιχτό στην ευρύτερη κοινωνία, που να αφουγκράζεται ακόμη περισσότερο τα προβλήματα του λαού και να δίνει ουσιαστικές λύσεις. Η συμμετοχή στις, προγραμματισμένες από καιρό, διαδικασίες, είναι στοιχειώδης υποχρέωση κάθε στελέχους του κόμματος.

Εφόσον, βέβαια, αντιλαμβάνεται πραγματικά την κρίση αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος και θέλει να υπάρξουν ριζικές ανατροπές σε όσα μας οδήγησαν, μέχρι σήμερα, στο τέλμα και την αναποτελεσματικότητα.

Λυπούμεθα, γιατί η κ. Μπακογιάννη αντιλαμβάνεται τη δημοκρατική λειτουργία του κόμματος - και τις διαδικασίες, που δρομολογήθηκαν με την εντολή των 800.000 εκλογέων της 29ης Νοεμβρίου 2009 - ως πεδίο εσωστρέφειας και ως ζητήματα νομής εσωκομματικής ισχύος».

Διαβάστε επίσης: Απούσα η Ντόρα από την ΚΕ της ΝΔ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 8 Απριλίου 2010, 20:34