Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Πάνος Πικραμμένος, μετά την ολοκλήρωση της άτυπης Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες παραχώρησε συνέντευξη Τύπου μιλώντας για τα αποτελέσματα αυτής.

«Τόσο κατά τη διάρκεια των επαφών  όσο και κατά το ανεπίσημο δείπνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης έγινε απολύτως σαφές ότι οι εταίροι θεωρούν αυτονόητο ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη ωστόσο πρέπει να τηρήσει τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει. Όλοι μου τόνισαν ότι έχουν την πρόθεση να παρέχουν τη βοήθειά τους προς την κατεύθυνση να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη», τόνισε αρχικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια εξήγησε ότι η χώρα έχει ανάγκη από αναπτυξιακά έργα προκειμένου να βγει από την ύφεση.

«Αντικείμενο της χθεσινής συνάντησης ήταν τα μέτρα ανάπτυξης και καταπολέμησης της ανεργίας. Έχοντας υπόψη ότι οι προωθούμενες από την Ε.Ε. μεταρρυθμίσεις έχουν κυρίως μέσο και μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα, ζήτησα την ανάγκη ανάληψη δράσεων που θα έχουν άμεσο αποτέλεσμα», πρόσθεσε.

Ειδικότερα, σημείωσε ότι ζήτησε να δοθεί έμφαση σε τέσσερις βασικούς άξονες:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
  • Πρωταγωνιστικός ρόλος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων
  • Υιοθέτηση ομολόγων έργου (project bonds) προκειμένου να ενεργοποιηθούν επενδύσεις ύψους 50 δισ. οι οποίες παραμένουν «παγωμένες» λόγω αβεβαιότητας και έλλειψη ρευστότητας.
  • Στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων
  • Βέλτιστη αξιοποίηση των πόρων
Δημοψήφισμα και ευρωομόλογα

Σε ό,τι αφορά στα ευρωομόλογα, ο μεταβατικός πρωθυπουργός σημείωσε ότι η έκδοσή τους δεν αναμένεται για το εγγύς μέλλον, εξηγώντας ότι θα πρέπει πρώτα να παρέλθει ένα εύλογο χρονικό διάστημα προκειμένου να ωριμάσει αυτή η ιδέα.

Σχετικά με τα σενάρια για προσέγγιση του από Ευρωπαίους εταίρους στη διάρκεια της άτυπης Συνόδου Κορυφής προκειμένου να του τεθεί ζήτημα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, απάντησε κατηγορηματικά ότι δεν έγινε καμία τέτοια κίνηση.

«Δεν τέθηκε κανένα τέτοιο ζήτημα από την Καγκελάριο της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ», εξήγησε.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι από γερμανικής πλευράς δεν ετέθη ζήτημα διενέργειας δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, επαναλαμβάνοντας ότι το θέμα αυτό έχει κλείσει οριστικά.

«Είναι φυσικό οι εταίροι της Ελλάδας να δείχνουν ενδιαφέρον για την κατάσταση στη χώρα, αλλά πέρα από αυτό δεν υπάρχει ουδεμία πρόθεση παρέμβασης», υποστήριξε.

Δείτε το video…

Eπιμέλεια: Μίτση Σκέντζου – Μάριος Βελέντζας

Διαβάστε επίσης:
Π. Πικραμένος: Αναπτυξιακά μέτρα ζήτησε από τους Ευρωπαίους ομολόγους,

Ε.Ε.: Θέλουμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης