Απέκλεισε τη μετεκλογική συνεργασία με τις «μνημονιακές δυνάμεις»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 1 Μαΐου 2012, 21:59
Απέκλεισε τη μετεκλογική συνεργασία με τις «μνημονιακές δυνάμεις»
Στην Πάτρα βρέθηκε στο πλαίσιο προεκλογικής περιοδείας την Τρίτη, 1 Μαΐου, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών Γιάννης Δημαράς.

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, αναφέρθηκε στη συνεργασία του, με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και στην κρισιμότητα της εκλογικής διαδικασίας της 6ης Μάη, διευκρινίζοντας ότι: «Είμαστε μαζί, γιατί σε αυτές τις εκλογές δεν συγκρούονται οι ιδεολογίες, αλλά η ανάγκη να σωθεί η Πατρίδα και να διασφαλιστεί η εθνική ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια».

Ο κ. Δημαράς, εξήγησε από την Πάτρα τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε η συνεργασία με το κίνημα του Πάνου Καμμένου, κάνοντας αναφορά στη Χάρτα των 14 Αρχών, που συνιστά τη βάση της μεταξύ τους συμφωνίας, καταλήγοντας ότι, «είναι η συνένωση των Ελλήνων εκείνη που μπορεί να σώσει την Πατρίδα, αυτές τις δύσκολες ώρες, όπως αποδείχτηκε ιστορικά».

Ο πρόεδρος του Άρματος Πολιτών χαρακτήρισε τον εκλογικό νόμο ως «κάλπικο» και ως «ένα νομικό τέχνασμα», που «χειραγωγεί τη Δημοκρατία και τη λαϊκή βούληςη». Απαντώντας, σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις πιθανές μετεγκλογικές συνεργασίες, απέκλεισε τη συνεργασία με τα δύο μεγάλα κόμματα, λέγοντας: «Δεν μπορεί να υπάρξει καμία συνεργασία με ΠΑΣΟΚ, ΝΔ ή άλλον που ψήφισε και στήριξε το Μνημόνιο».

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 1 Μαΐου 2012, 22:03