Απέρριψε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2011, 20:58
Απέρριψε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών
«Δείγμα αναξιοπιστίας της χώρας» συνιστά τυχόν ενδεχόμενο προσφυγής σε εκλογές, δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους, κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου συνεδριάζει το άτυπο υπουργικό συμβούλιο.

Ο κ. Παπουτσής, ο οποίος αποχώρησε νωρίτερα, καθώς έπρεπε να μεταβεί στη Βουλή, ερωτηθείς αν υπάρχουν αντιρρήσεις ή αντιθέσεις στο Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο της κυβέρνησης από υπουργούς, βουλευτές, στελέχη κ.λπ., είπε ότι ο ίδιος δεν έχει υπ' όψιν του κάτι συγκεκριμένο. Πρόσθεσε ότι δεν διαβάζει «διαρροές» και συμπλήρωσε ότι τα Μ.Μ.Ε. έχουν μερίδιο ευθύνης για τις διάφορες «διαρροές» και «τρικ» που προκαλούν τριβές σε πολιτικό επίπεδο. «Αν οι δημοσιογράφοι έλεγαν μια φορά την πηγή των ''διαρροών'' αυτών, θα προσέφεραν μεγάλες υπηρεσίες στη Δημοκρατία» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τις οικονομικές εξελίξεις, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εκτίμησε ότι το διεθνές περιβάλλον αλλάζει συνεχώς, υπενθύμισε ότι πέρυσι τέτοια εποχή δεν υπήρχε μηχανισμός στήριξης, ενώ τώρα υπάρχουν δύο -ελληνικός και ευρωπαϊκός- και πρόσθεσε ότι οι Ευρωπαίοι κοιτάζουν και μετρούν αν η κυβέρνηση προχωρά με σταθερά, γρήγορα και αποφασιστικά βήματα.

Ο ίδιος, πάντως, εκτίμησε ότι θα δημιουργηθεί πρωτογενές πλεόνασμα στην οικονομία, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει τη χρονική στιγμή της επίτευξης αυτού.

Σε ό,τι αφορά στις εσωτερικές εξελίξεις, ο κ. Παπουτσής είπε ότι ο ίδιος δεν είναι υπέρ της παρελθοντολογίας απώτερης ή πρόσφατης, αλλά υπέρ της «φυγής προς τα μπρος» και της επίλυσης των τωρινών προβλημάτων, ενώ, αναφορικά με το «πέρασμα» του Μεσοπρόθεσμου στην κοινωνία, δήλωσε ότι αυτό είναι «ζήτημα παρουσίασης και χειρισμού του Προγράμματος».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2011, 20:58