«Είναι αξιωματική και βασική θέση της κυβέρνησης ότι μόνο μέσα σε κλίμα εθνικής συναίνεσης και συνεννόησης μπορούν να αντιμετωπιστούν τα μείζονα και κρίσιμα προβλήματα» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Χρίστος Στυλιανίδης, σημειώνοντας ότι αυτό «η κυβέρνηση το λέει και το εννοεί, παρ’ όλες τις γνωστές ιδεολογικές διαφορές και πολιτικές διαφωνίες που υπάρχουν».

«Είναι σεβαστές αυτές οι διαφορές, υπάρχουν και δεν τις μηδενίζουμε» πρόσθεσε ο κ. Στυλιανίδης, αλλά παρατήρησε πως «κυβέρνηση και Πρόεδρος της Δημοκρατίας πιστεύουν ότι μπορούν να βρεθούν αυτές οι συναινέσεις, με στόχο την εθνική συνεννόηση, στα κρίσιμα θέματα, που είναι το Κυπριακό και η οικονομία, όπως αυτή διαμορφώνεται με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κοινωνία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δυστυχώς, όμως, επιχειρείται να υπάρξει μερικές φορές, μπορεί και ασυνείδητα, κλίμα αχρείαστης αντιπαράθεσης» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα επιμείνει στο κλίμα εθνικής συνεννόησης και συναίνεσης, «αφήνοντας στο απυρόβλητο θέσεις και απόψεις που επιχειρούν να τραυματίσουν την εικόνα της – αφήνοντάς τες, βέβαια, πάντοτε στο πλαίσιο του αυτοσεβασμού».

Πηγή: Χρύσα Λουγιάκη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης