Στη δεύτερη ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας αναφέρονται σε δημοσίευμά τους οι Financial Times, τονίζοντας ότι το αποτέλεσμά της αυξάνει την πιθανότητα πρόωρων εκλογών στη χώρα.

«Το κοινοβούλιο της Ελλάδας απέτυχε να εκλέξει νέο Πρόεδρο στον δεύτερο γύρο ψηφοφορίας την Τρίτη, αυξάνοντας την πιθανότητα πρόωρων γενικών εκλογών τον Φεβρουάριο οι οποίες θα μπορούσαν να φέρουν το αντιμνημονιακό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία» σημειώνουν οι «FT».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, η εφημερίδα επισημαίνει ότι ο Σταύρος Δήμας φαίνεται πλέον απίθανο να συγκεντρώνει τις απαιτούμενες 180 ψήφους στον τελευταίο γύρο, στις 29 Δεκεμβρίου.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διατηρήσει ένα σταθερό προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις έναντι της Νέας Δημοκρατίας. Ο ηγέτης του, ο Αλέξης Τσίπρας, βεβαιώνει ότι, αν εκλεγεί, θα απαιτήσει μία μεγάλη διαγραφή του ελληνικού χρέους και θα αναζωογονήσει την οικονομία μέσω της αύξησης των δημοσίων επενδύσεων -θέτοντας την Αθήνα σε πορεία σύγκρουσης με τους διεθνείς πιστωτές της» προστίθεται στο δημοσίευμα.

Διαβάστε επίσης: Ταβάνι 168 ψήφων
Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου 2014, 09:00

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης