Απειλούν με μήνυση τον Τσακαλώτο οι εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2016, 17:38
Απειλούν με μήνυση τον Τσακαλώτο οι εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας
Την πρόθεσή τους να καταθέσουν μήνυση κατά του υπουργού Οικονομικών για μη εφαρμογή δικαστικών αποφάσεων, προκειμένου να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία, προανήγγειλαν σε συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.

Οι Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις έξω από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, υποστήριξαν ότι θα ασκήσουν κάθε ένδικο μέσο που έχουν στη διάθεσή τους, μέχρι να επιτύχουν την εφαρμογή της απόφασης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 


Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν πριν από λίγο οι Ομοσπονδίες μας, ενόψει της απογευματινής ένστολης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην Πλατεία Δικαστηρίων στη Θεσσαλονίκη, με αιχμή το καθολικό αίτημα για άμεση συμμόρφωση της κυβέρνησης στις αποφάσεις του ΣτΕ, που με τον πλέον σαφή τρόπο αποφαίνονται για την αποκατάσταση των μισθολογικών αδικών όσο και για την επικινδυνότητα του επαγγέλματος.

Αφού εκφράσαμε την αλληλεγγύη μας στους αγώνες των εργαζομένων στα ΜΜΕ, όσο και στους άλλους κλάδους που πλήττονται από τα μνημόνια, καταγγείλαμε την ανακολουθία λόγων και έργων των κυβερνώντων, οι οποίοι ενώ πριν από τις εκλογές αναγνώριζαν το δίκαιο των αιτημάτων μας, προωθούν νέο ειδικό μισθολόγιο με ουδέτερο δημοσιονομικό αποτέλεσμα, όπως υποστηρίζουν.

Με μια φωνή το συνδικαλιστικό μας κίνημα στέλνει από τη Θεσσαλονίκη ηχηρό μήνυμα. Αν η Κυβέρνηση δεν εφαρμόσει τις αποφάσεις του ΣτΕ θα υποβληθεί μήνυση εις βάρος του Υπουργού Οικονομικών, για να εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία λόγω μη εφαρμογής δικαστικών αποφάσεων. Οι Ομοσπονδίες, θα εξαντλήσουν όλα τα ένδικα μέσα, έχοντας ήδη ενημερώσει τους νομικούς τους συμβούλους.

Παράλληλα, οι αποφάσεις αυτές θα υποβληθούν στον Πρόεδρο της Βουλής, με το αίτημα να μην εγκρίνει την συζήτηση σχεδίου νόμου που θα παραβιάζει αποφάσεις της δικαιοσύνης.

Οι δικαστικές αποφάσεις δεν μπορεί να εφαρμόζονται κατά το δοκούν από την Κυβέρνηση και μόνο όταν αυτές έχουν εισπρακτικό χαρακτήρα.

Τέλος, αφού εκτέθηκαν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι λόγω των συνεχιζόμενων περικοπών των λειτουργικών δαπανών, των απαρχαιωμένων υποδομών κλπ τόνισαν ότι το φθινόπωρο θα είναι θερμό με συνεχείς κινητοποιήσεις σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο, όσο η Κυβέρνηση συνεχίζει να μη σέβεται τους ένστολους και να επιχειρεί να πολιτεύεται με ψέματα και αυταπάτες.

Οι Πρόεδροι

Π.Ο.ΑΣ.Υ. ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος

Π.Ο.ΑΞΙ.Α. ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ Ιωάννης

Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος

Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ Αθανάσιος

Ε.Α.Π.Σ. ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ Ιωάννης

Π.Ε.Α.Λ.Σ. ΣΑΪΤΑΚΗΣ Δημήτριος

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2016, 17:38