Από Λασίθι και Ηράκλειο ξεκίνησε την περιοδεία της η Λ. Κατσέλη

Από Λασίθι και Ηράκλειο ξεκίνησε την περιοδεία της η Λ. Κατσέλη
Η διήμερη περιοδεία της προέδρου της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκας Κατσέλη ξεκίνησε στην Κρήτη την Παρασκευή από το Ηράκλειο όπου συναντήθηκε με τους υποψηφίους βουλευτές του κόμματος Μανώλη Αναστασάκη, Κυριάκο Καρδουλάκη και Κώστα Πετάση.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Παύλο Μπαριτάκη στο Δημαρχείο Βιάννου και συζήτησαν θέματα τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και γενικότερα προβλήματα περιφερειακής ανάπτυξης. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Μαρτύρων στο Σελί, όπου σφαγιάστηκαν 600 Έλληνες από τους Γερμανούς.

Αμέσως μετά η κα Κατσέλη είχε συνάντηση με το Δήμαρχο Ιεράπετρας Ιωσήφ Αναστασάκη οποίος την ενημέρωσε για θέματα του Δήμου.

Στο Εμπορικό Επιμελητήριο Ηρακλείου, η Πρόεδρος της «Κοινωνικής Συμφωνίας» είχε συνάντηση με τον πρόεδρο Μανώλη Αληφιεράκη, και τα μέλη του Δ.Σ.. Η κα Κατσέλη αναφέρθηκε τους λόγους που οδήγησαν στη δημιουργία της «Κοινωνικής Συμφωνίας» και ενημέρωσε για την οικονομική και αναπτυξιακή πολιτική του κόμματος.

Επίσης, τόνισε την ανάγκη βελτίωσης αντιπροσωπευτικότητας των Περιφερειακών Επιμελητηρίων στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, συμφωνώντας απόλυτα με το αίτημα αυτό που έθεσε ο Πρόεδρος, ενώ παρατήρησε ότι «κλυδωνίζεται ο θεσμός των Επιμελητηρίων, τα οποία χρειάζεται να εκσυγχρονιστούν για να είναι πιο αποτελεσματικά» και τόνισε «ότι είναι ανάγκη να μην εξασθενίσει η δυνατή φωνή τους».

Τέλος η κα Κατσέλη υπενθύμισε ότι όταν είχε επισκεφθεί το Επιμελητήριο με την ιδιότητα της Υπουργού, προωθούσε σχέδιο νόμου για την αναμόρφωση των Επιμελητηρίων «αλλά δυστυχώς το όλο εγχείρημα έμεινε στα χαρτιά».

Στη συνέχεια, η πρόεδρος της «Κοινωνικής Συμφωνίας» επισκέφθηκε την Περιφέρεια Κρήτης, όπου συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη.

Το Σάββατο η κα Κατσέλη θα ολοκληρώσει την περιοδεία της στην Κρήτη με επίσκεψη στο Ρέθυμνο και στα Χανιά.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012, 23:55