Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στο Παρίσι, μεταβαίνει στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, αύριο, Πέμπτη 16 Ιανουαρίου, θα βρίσκεται στην Ουάσιγκτον, όπου θα συναντηθεί με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Τζον Κέρι, με τον οποίο θα έχει διαβουλεύσεις για θέματα διμερούς και διεθνούς ενδιαφέροντος, καθώς και για ζητήματα που άπτονται της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Παρασκευή, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιού, τον οποίο θα ενημερώσει για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και για τις προτεραιότητες της ελληνικής Προεδρίας σε θέματα οικονομικής διακυβέρνησης της ΕΕ.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην Ουάσιγκτον, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα συναντηθεί, στο Κογκρέσο, με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, καθώς και με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, Εντ Ρόις.

Τέλος, θα έχει επαφές με διευθυντικά στελέχη αμερικανικών δεξαμενών σκέψης (think tanks), καθώς και με εκπροσώπους ελληνικών ομογενειακών οργανώσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Συνάντηση Βενιζέλου-Κέρι την Πέμπτη, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014, 06:32

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης