ΠΚ

Από τον Μεταξά και τον Μανιαδάκη στον Μηταράκη η ιστορική απόσταση είναι ένα άρθρο νόμου. Εξηγούμεθα. Μετά από πολλές δεκαετίες η κοινωνία πληροφορήθηκε πως υπήρχε ένας κωδικός, ο περίφημος 0896, ο οποίος αντιστοιχούσε στα μυστικά κονδύλια του Υπουργείου Τύπου. Ο κωδικός καταργήθηκε το 2011, δηλαδή μετά από 75 χρόνια. Μπορεί να φανταστεί ο κάθε αφελής πολίτης – ψηφοφόρος πόσοι λαδώθηκαν και πόσο κόστισε το λάδωμα στον μέσο Έλληνα φορολογούμενο όλες αυτές τις δεκαετίες, από το 1936 και τον δικτάτορα Μεταξά για την ακρίβεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2020 ο Νότης Μηταράκης, Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κατέθεσε στη Βουλή νομοσχέδιο στο οποίοι οι πάντα αφελείς πολίτες – ψηφοφόροι μπορούν να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι πως συμπεριλαμβάνονται δύο άρθρα, το 47 και το 55.  Το μεν 47 επαναφέρει την αθάνατη έννοια «θεσμικό μπαχτσίσι» έννοια δυναμική και διαχρονική με την οποία πορεύτηκε το ελληνικό κράτος 200 χρόνια τώρα. Μόνον που οι «θεσμικοί» δεν το αποκαλούν μπαχτσίσι αλλά επίδομα. Αυτό το επίδομα προβλέπεται κατά την «Βίβλον Μηταράκη» να καταβάλλεται  ως επιβράβευση σε μετακλητούς υπαλλήλους που τοποθετούνται στο εν λόγω Υπουργείο. Αυτά τα επιδόματα προσπάθησε να ξεριζώσει από την ελληνική διοίκηση η μισητή Τρόϊκα αλλά η Νέας Δημοκρατία τα επαναφέρει διότι επανασυγκροτεί το «Επιτελικό Κράτος» τρομάρα της και τρομάρα μας.

Το άρθρο 55 είναι χειρότερο. Διότι αφορά την θέσπιση κωδικού για μυστικά κονδύλια στο Υπουργείο Μετανάστευσης. Του Μηταράκη δηλαδή. Για «Εθνικούς Λόγους» τρομάρα τους και τρομάρα μας. Θα περάσουν άλλα 75 χρόνια και κάποτε κάποιοι άλλοι αφελείς πολίτες – ψηφοφόροι θα πληροφορηθούν εξωδίκως πώς υπήρχε και ο κωδικός «ΧΨΖΩ» που θεσπίστηκε επί πρωθυπουργίας Μητσοτάκη με Υπουργό κάποιον Μηταράκη μέσω του οποίου μοιράζονταν μυστικά κονδύλια, αδήλωτα και μαύρα σε διαφόρους για «Εθνικό Σκοπό». Αυτή Ελλάδα των Κοτζαμπάσηδων ποτέ δεν πεθαίνει και όταν βρίσκει τον τρόπο και ξανά προς την δόξα της αρπαχτής τραβά. Είχαμε τα Voucher, είδαμε τα 20 εκατομμύρια για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» τώρα ακούμε για «Μυστικά Κονδύλια και «θεσπισμένα μπαχτσίσια» του Μηταράκη. Το «Επιτελικό Κράτος» δηλαδή. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης