Με τη φράση «χαίρομαι που βρίσκομαι μαζί σας» στα τουρκικά ξεκίνησε την ομιλία του στο γήπεδο Τζεμάλ Γκιουρσέλ στο Ερζερούμ, ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, με αποτέλεσμα οι παριστάμενοι στο γήπεδο να ξεσπάσουν σε ζητωκραυγές.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο πρωθυπουργός της Ελλάδας μετέφερε «μήνυμα ειρήνης και φιλίας από τον ελληνικό λαό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τιμούμε την πλούσια ιστορία μας, αλλά αποφασίσαμε οι δύο πλευρές να υπερβούμε τις προκαταλήψεις του παρελθόντος. Και λάβαμε τολμηρές πρωτοβουλίες, για να σπάσουμε το φράγμα της προκατάληψης, που χώριζε τους δύο λαούς μας» ανέφερε ο Γ. Παπανδρέου στην ομιλία του, την οποία ολοκλήρωσε με την ευχή «καλή επιτυχία» στα τουρκικά σε όσους θα συμμετάσχουν στους αγώνες.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ευχαρίστησε όλους τους Τούρκους υπουργούς που συνέβαλαν στη δημιουργία του γηπέδου και πρόσθεσε: «Ευχαριστώ επίσης και το φίλο μου, Γιώργο και τους συνεργάτες του».

Τι συζήτησαν οι δύο πρωθυπουργοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα προβλήματα που δημιουργούν στις διμερείς σχέσεις οι υπερπτήσεις των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών πάνω από τα ελληνικά νησιά στο Αιγαίο συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, στη συνάντηση που είχαν σήμερα οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Τουρκίας, Γιώργος Παπανδρέου και Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, στη συνάντηση, προς το τέλος της οποίας συμμετείχαν και οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, Δημήτρης Δρούτσας και Αχμέτ Νταβούτογλου, συζητήθηκαν και τα θέματα της λαθρομετανάστευσης.

Οι ίδιες διπλωματικές πηγές τονίζουν ότι η συνάντηση του Ερζερούμ δεν είχε στόχο την επίλυση συγκεκριμένων θεμάτων και τη λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων, αλλά τη δημιουργία πλαισίου προώθησης των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Διαβάστε επίσης:

Γιώργος και Ταγίπ στη χειμερινή Πανεπιστημιακή Ολυμπιάδα, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 7 Ιανουαρίου 2011, 14:27

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης