Οι αποκαλύψεις για τη μεταφορά μαύρου χρήματος σε υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ συνεχίζονται. Ζωντανά στο στούντιο της εκπομπής «Κίτρινος Τύπος» το βράδυ της Δευτέρας βρέθηκε ο «Γιάννης», υπάλληλος εταιρείας σεκιούριτι, ο οποίος μετέφερε σε βαλίτσες υπέρογκα ποσά σε υπουργούς των κυβερνήσεων των δύο μεγάλων κομμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο «Γιάννης», για ευνόητους λόγους, θέλησε να κρατήσει μυστική την ταυτότητά του, ωστόσο οι αποκαλύψεις στις οποίες προέβη απλώς… σοκάρουν. Μάλιστα, έπεσε και θύμα κλοπής, όταν άγνωστοι του διέρρηξαν το αυτοκίνητο και αφαίρεσαν σημαντικά στοιχεία για τις υποθέσεις.

Ονόματα υπουργών δεν αποκαλύφθηκαν, γιατί πολύ απλά, όπως δήλωσε ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, έγινε ένα τεστ προς τη Δικαιοσύνη. Θα ενδιαφερθεί, άραγε, να μάθει και, ακόμη περισσότερο, να αναλάβει δράση κατά της διαφθοράς;

Οι αποκαλύψεις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο «Γιάννης» είπε ότι ο εργοδότης του τού έδινε βαλίτσες με χρήματα που προέρχονταν και από αυτόν, αλλά και από ακόμη τέσσερα ηχηρά ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου, οι οποίες προορίζονταν για πρωτοκλασάτους υπουργούς.

Όπως ανέφερε, τα χρήματα μεταφέρονταν σε δεσμίδες των 100 ευρώ σε βαλίτσες με χαμηλότερη «αμοιβή» τα 150.000 ευρώ. Οι περισσότερες βαλίτσες που έχει μεταφέρει είναι δύο, ενώ πολλές φορές πήγαινε επιταγές «εμού του ιδίου».

Οι μίζες, όμως, δεν ξεκίνησαν επί ευρώ, αλλά και παλαιότερα «επί καθεστώτος» δραχμής. Βέβαια, τα χρήματα δεν τα εισέπρατταν οι ίδιοι οι υπουργοί, αλλά οι γραμματείς τους.

Η τελευταία φορά που μετέφερε χρήματα σε υπουργό και μάλιστα σε γυναίκα υπουργό ήταν 300.000, ενώ δήλωσε πως έχει γνώση ότι έχει παραδώσει χρήματα συνολικά σε τέσσερις άνδρες υπουργούς και σε μία γυναίκα.

Οι αποκαλύψεις, όμως, δεν σταματούν εκεί. Χρήματα έχουν μεταφερθεί και σε εισαγγελείς, αλλά και δικηγόρους. Βέβαια, εν προκειμένω, τα ποσά ήταν πολύ μικρότερα.

Ο «Γιάννης» ισχυρίστηκε ότι σταμάτησε να εργάζεται για τον επιχειρηματία, ο οποίος είχε αποδειχθεί πολλές φορές γενναιόδωρος προς τους υπουργούς, όταν εκείνος τόλμησε να του ζητήσει να τον ασφαλίσει σε Ταμείο. Ο επιχειρηματίας αρνήθηκε. Έτσι, η συνεργασία διακόπηκε για μια διαφορά της τάξεως των 200 ευρώ, ενώ την ίδια ώρα ο επιχειρηματίας ξόδευε αλόγιστα δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Αποτέλεσμα ήταν να του κάψουν μία φορά το αυτοκίνητο και άλλη μία φορά να του το σπάσουν, για να του αφαιρέσουν τα επίμαχα στοιχεία που μπορούν να κλείσουν πολύ κόσμο στη φυλακή – και από τον χώρο της πολιτικής και από τον χώρο των επιχειρήσεων, αλλά και από τον χώρο της Δικαιοσύνης.

Έπειτα από σχετική ερώτηση αν μεταξύ των πολιτικών που «ευεργετήθηκαν» με «δωράκια» από τους εν λόγω επιχειρηματίες συγκαταλέγονταν και πολιτικοί από τον χώρο της Αριστεράς, ο «Γιάννης» ξεκαθάρισε πως δεν έπεσε κάτι τέτοιο στην αντίληψή του, ούτε ο ίδιος ποτέ μετέφερε χρήματα σε αυτούς.

Διαβάστε επίσης Το βρώμικο πολιτικό χρήμα στον «Κίτρινο Τύπο», Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 16 Απριλίου 2013, 02:14

Υπέρογκα ποσά στα κόμματα, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013, 01:30

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης