Αποκλείει το ενδεχόμενο απολύσεων λόγω «Καλλικράτη» το υπουργείο Εσωτερικών

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2011, 12:46
Αποκλείει το ενδεχόμενο απολύσεων λόγω «Καλλικράτη» το υπουργείο Εσωτερικών
«Δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο να υπάρξει έστω και υπόνοια απόλυσης λόγω των μετατάξεων που γίνονται μέσω του “Καλλικράτη”. Οι οργανικές θέσεις είναι κατοχυρωμένες- και εάν υπάρξει πρόβλημα, μπορεί να συσταθούν για να μεταταχθούν υπάλληλοι σε προσωποπαγείς θέσεις».

Αυτό δήλωσε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γιώργος Ντόλιος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Βασίλη Μουλόπουλου.

Αναπτύσσοντας την ερώτησή του, ο κ. Μουλόπουλος υποστήριξε πως «η περίφημη μεταρρύθμιση του Καλλικράτη, είναι πλέον φανερό πως είχε ως στόχο την σφαγή δημοσίων υπαλλήλων» και υπενθύμισε την παλαιότερη θέση του Θεόδωρου Πάγκαλου -την οποία χαρακτήρισε «κυνική»-, σύμφωνα με την οποία «όταν καταργείται οργανική θέση, παύει να ισχύει η μονιμότητα».

«Οι εργαζόμενοι των τεχνικών υπηρεσιών, έμειναν απλήρωτοι για 3 μήνες, τουλάχιστον, ενώ οι μικροί δήμοι απώλεσαν την τεχνική υποστήριξη. Οι μεταταχθέντες του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής δεν έχουν πληρωθεί», ανέφερε ενδεικτικά ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

«Δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο να κινδυνεύσει η θέση, η μονιμότητα, η εργασία των ανθρώπων αυτών», επέμεινε ο υφυπουργός Εσωτερικών. «Και θα πληρωθούν κανονικά και δεν θα απολυθεί κανείς. Δεν υπάρχει κανένα θέμα με την μισθοδοσία των υλοποιούμενων μετατάξεων. Τα χρήματα είναι εξασφαλισμένα» συμπλήρωσε.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2011, 12:46