«Απολύτως δίκαια τα αιτήματα των αγροτών»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014, 15:11
«Απολύτως δίκαια τα αιτήματα των αγροτών»
Απολύτως δίκαια θεωρεί τα αιτήματα των αγροτών, όπως τα εξέθεσε αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, o οποίος μαζί με τον γραμματέα της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο και τον βουλευτή Θωμά Ψύρρα είχε συνάντηση σήμερα μαζί τους στα γραφεία του κόμματος στην Αθήνα.

«Τα αιτήματά τους είναι απόλυτα δίκαια, επαναλαμβάνω, δεν ζητούν προνομιακές ρυθμίσεις, ζητούν εκείνες τις ρυθμίσεις που αντιστοιχούν με την ιδιαιτερότητα του κλάδου των αγροτών και ταυτόχρονα είναι ρυθμίσεις, που στον βαθμό που θα πρέπει να γίνουν και πρέπει να γίνουν, θα βελτιώσουν και θα ενισχύσουν τον πρωτογενή τομέα παραγωγής, την αγροτική οικονομία πάνω στην οποία πρέπει να βασιστεί η κάθε διαδικασία εξόδου της χώρας μας από τα αδιέξοδα στα οποία σήμερα βρίσκεται» δήλωσε ο κ. Κουβέλης μετά το πέρας της συνάντησης.

«Αυτοί οι αγρότες ούτε φοροαπαλλαγές ζητούν ούτε καμία προνομιακή μεταχείριση. Εκείνο το οποίο ζητούν είναι να μειωθεί το ενεργειακό κόστος, να υπάρξει το αγροτικό πετρέλαιο και να υπάρξει το αγροτικό τιμολόγιο για την ηλεκτρική ενέργεια. Ταυτόχρονα, ζητούν να αναγνωριστεί η ιδιαιτερότητα του αγρότη σε σχέση με την ασφαλιστική του κατάσταση» πρόσθεσε.

Η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ δεσμεύτηκε να φέρει το θέμα στην Ολομέλεια της Βουλής στις 10 Μαρτίου.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014, 15:15