Απόντος του Αντώνη Σαμαρά, συζητήθηκε το πρωί στο Πρωτοδικείο της Αθήνας η αγωγή που έχει καταθέσει ο πρώην πρωθυπουργός κατά των μελών του ΔΣ της ΟΙΛΕ, ζητώντας αποζημίωση ύψους 100.000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του.

Ο κ. Σαμαράς στρέφεται σε βάρος σύσσωμου του ΔΣ της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος για την υπόθεση της απόλυσης της Φώφης Μπουλούτα, της καθηγήτριας που φέρεται ότι  είχε πιάσει το  2012 το γιο του πρώην πρωθυπουργού, να αντιγράφει, κατά τη διάρκεια εξετάσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H εκπαιδευτικός απολύθηκε μάλιστα μετά το περιστατικό από το Κολλέγιο Ψυχικού για τη μονογραφή της κόλλας του γιου του Αντώνη Σαμαρά και δικαιώθηκε μόνο… μετά θάνατον όταν ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, ζήτησε να ανοίξει εκ νέου ο φάκελος της υπόθεσης, διατάσσοντας ειδική έρευνα για τους λόγους απόλυσής της.

Από τον επανέλεγχο δεν προέκυψε «ανεπάρκεια της καθηγήτριας», η οποία ήταν και η επίσημη αιτιολογία της απόλυσης. Έτσι, το υπουργείο προέβη σε ανάκληση της απόλυσης.

Η αγωγή αφορά επιστολή του προέδρου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος, Μιχ. Κουρουτός, το 2018 που αποτελούσε απάντηση σε άρθρο του Γιώργου Μουρούτη, μετά το θάνατο της Φώφης Μπουλούτα, με το οποίο ο συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού επιτίθεντο στον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «άθλια συκοφαντία κατά ενός ανήλικου, προκειμένου να πλήξουν τον πολιτικό τους αντίπαλο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, από την πλευρά του Αντώνη Σαμαρά δεν προτάθηκε κανείς μάρτυρας για να εξεταστεί.

Μοναδικός μάρτυρας που κατέθεσε ήταν ο Αν. Σπυρόπουλος, συγγενής της εκπαιδευτικού, ο οποίος μίλησε για το περιεχόμενο του άρθρου του κ. Μουρούτου που είχε προκαλέσει και την απάντηση του προέδρου της ΟΙΕΛΕ. «Ως οικογένεια το θεωρήσαμε τυμβωρυχία, μας αναστάτωσε. Μιλήσαμε με την Ομοσπονδία για να αντιδράσουμε και έτσι εστάλη η απαντητική επιστολή. Αργότερα ήρθε και ακόμα μία επιστολή από τον κ. Σαμαρά όπου αναγράφονταν οι ίδιοι ψευδείς χαρακτηρισμοί, με αποτέλεσμα να αναγκαστούμε να στείλουν εξώδικο για να μην αναφέρεται στο όνομά της». Σύμφωνα με τον μάρτυρα, στόχος της επιστολής του προέδρου της ΟΙΕΛΕ ήταν να υπερασπιστεί τη μνήμη της Φώφης Μπουλούτα, η οποία «ουδέποτε χρησιμοποιούσε το όνομα του παιδιού επειδή ήταν ανήλικος και ήθελε να τον προστατεύσει».

Από την πλευρά πάντως του Αντ. Σαμαρά, έγινε αναφορά  σε προηγούμενη δικαστική απόφαση που δικαιώνει τον πρώην πρωθυπουργό, αλλά και σε αναφορά που είχε κάνει η Φώφη Μπουλούτα,  σε συνέντευξή της το 2013, σύμφωνα με την οποία η απόλυσή της δεν είχε σχέση με την οικογένεια του παιδιού. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς που προέβαλαν οι δικηγόροι του Αντ. Σαμαρά, η καθηγήτρια με τη νέα διεύθυνση ήθελε απλώς «να δείξει τα διαπιστευτήριά της».

Σύμφωνα ωστόσο με την ΟΙΕΛΕ, η αγωγή του κ. Σαμαρά έχει ως στόχο την τιμωρία μιας συνδικαλιστικής οργάνωσης επειδή στάθηκε στο πλευρό της εκπαιδευτικού. «Είναι, δε, η πρώτη φορά στα ιστορικά χρονικά που ένα πρόσωπο της κεντρικής πολιτικής σκηνής, και δη πρώην πρωθυπουργός, διώκει δικαστικά ένα συνδικάτο, γεγονός που αποκαλύπτει την άποψή του για τον κόσμο της εργασίας και για το συνδικαλιστικό κίνημα εν γένει.

«Δεν μας προκαλεί έκπληξη η ενέργεια του κ. Σαμαρά. Καταλαβαίνουμε ότι ενοχλείται από την εύλογη προσπάθειά μας να υπερασπιστούμε ακόμη και μετά θάνατον την τιμή της συναδέλφου μας Φώφης Μπουλούτα που “τιμωρήθηκε” με απόλυση, διότι έπραξε το καθήκον της, που ταλαιπωρήθηκε ηθικά, ψυχικά και σωματικά περνώντας έναν πρωτοφανή Γολγοθά, ενώ ήταν βαριά άρρωστη, κάτι που γνώριζαν αυτοί που την εκδίωξαν άδικα από το σχολείο της!» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί το προσεχές διάστημα. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης