«Όχι μόνο δεν έχει συγκροτηθεί -και πως ήταν δυνατόν να συγκροτηθεί;- αλλά εμείς λέμε στο λαό ότι τα αντιμνημονιακά συνθήματα της ΝΔ είναι παγίδα, ότι η αντιμνημονιακή της θέση είναι μύθος και ψέμα». Αυτό δήλωσε η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό «902», κληθείσα να σχολιάσει δημοσιεύματα περί συγκρότησης κοινού αντιμνημονιακού μετώπου με τη ΝΔ.

Επισήμανε δε πως δεν είναι τυχαία η αναφορά του αρχηγού της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, ότι θα εφαρμόσει το μνημόνιο για να υπάρχει συνέχεια και σημείωσε ότι οι προτάσεις της ΝΔ δεν έχουν καμία διαφορά από αυτά που κάνει το ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα, υπογράμμισε ότι για το ΚΚΕ αλλαγή σημαίνει «ασυνέχεια με την προηγούμενη πολιτική, όχι αλλαγή προσώπων και κόμματος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφορικά με το κλίμα των ημερών η κ. Παπαρήγα ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι υπάρχουν δύο θέσεις σε σχέση με την αναφορά του πρωθυπουργού για «αποσταθεροποίηση» στη διακαναλική συνέντευξη και των γεγονότων των ημερών: «Ή είναι μια ενέργεια ενδεχομένως άσχετη, αλλά που αξιοποιήθηκε από διάφορους κύκλους, ή είναι μια ενέργεια που αφέθηκε να εκδηλωθεί γιατί θα βοηθούσε το κλίμα».

Είπε ακόμη ότι «σε περιπτώσεις πανικού, όταν το κυριότερο είναι να αλυσοδέσεις το δικό σου κόσμο, γιατί ο εκβιασμός είναι κυρίως για τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, δεν εκβιάζονται οι κομμουνιστές, δεν ξέρεις τι κάνεις».

«Δηλαδή η ίδια η τοποθέτηση του πρωθυπουργού μπορεί να πυροδότησε κάποιους μηχανισμούς να κάνουν αυτή τη δουλειά. Δεν λέω ότι τους έβαλε το ΠΑΣΟΚ, αλλά στην ουσία δίνει πράσινο φως, πυροδοτεί», συμπλήρωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους το ΚΚΕ έχει προγραμματίσει πορεία για την 15 Νοεμβρίου, μετά δηλαδή το β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι εκείνη την ημέρα ο ελληνικός λαός πρέπει να δείξει ότι «έχει πάρει χαμπάρι ότι το μνημόνιο δεν είναι ένα πρόγραμμα σωτηρίας της Ελλάδας, αλλά εργαλείο σωτηρίας” των επιχειρηματικών ομίλων και των πιστωτών».

«Αυτή η άλλη Ελλάδα πρέπει να φανεί, την οποία ο πρωθυπουργός θέλει να τη βάλει στο γύψο», υποστήριξε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης