Εφικτή θεωρεί την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης.

Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Σκουρλέτης απέρριψε το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Οι συνεργασίες για να είναι πολιτικά φερέγγυες και αξιόπιστες πρέπει να βασίζονται σε μια υπαρκτή προγραμματική σύγκλιση, να υπάρχει ένας κοινός τόπος. Αξιολογώντας τα πράγματα έτσι όπως είναι, εγώ δεν βλέπω αυτήν την πολιτική αξιοπιστία σε δυνάμεις όπως το Ποτάμι, το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τόνισε, πάντως, ότι πρέπει να αποφύγουμε το ενδεχόμενο επανάληψης των εκλογών και εκτίμησε ότι «οι πολίτες θα ψηφίσουν με τέτοιον τρόπο ώστε να μην έχουμε εμπλοκές».

Όσον αφορά στην ημερομηνία των εκλογών είπε ότι η πρόθεση είναι δεδομένη για τις 20 Σεπτεμβρίου και επισήμανε ότι «για την ώρα βγαίνουν οι ημερομηνίες».

Αναφερόμενος στο κόμμα Λαφαζάνη τόνισε ότι «ως έναν μεγάλο βαθμό αυτοπροσδιορίζεται» ως κόμμα της δραχμής, ενώ έκανε λόγο για στρατηγική διαφορά που υπήρχε από το παρελθόν και δεν έχει να κάνει με τη συμφωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο κ. Σκουρλέτης εκτίμησε ότι «το μεγαλύτερο μέρος του οργανωμένου κομματιού του ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί τις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα».

Ερωτηθείς σχετικά με τον Γ. Βαρουφάκη δήλωσε ότι οι απόψεις του επί των οικονομικών είναι σοβαρές, ωστόσο διευκρίνισε ότι δεν έχει εμπιστοσύνη στην πολιτική του ανάλυση, σημειώνοντας ότι «δεν κάνουν όλοι για όλα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης