Η εξεταστική επιτροπή στη Βουλή και το πόρισμα για την Υγεία και η πρόταση συμφωνίας Κράτους – Εκκλησίας ήταν μεταξύ άλλων τα θέματα στα οποία αναφέρθηκε ο βουλευτής Εύβοιας και πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Κontra Channel.

Ο κ. Αποστόλου για το πόρισμα της Βουλής για την Υγεία, είπε ότι «τι πιο λογικό λοιπόν όταν υπάρχουν οσμές σκανδάλων σε ένα χώρο να κινηθούν αυτές οι διαδικασίες σε επίπεδο Βουλής που τελικά οδηγούν στην παραπομπή του πορίσματος στη Δικαιοσύνη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Βεβαίως το πόρισμα αναδεικνύει πολιτικές ευθύνες για την περίπτωση του Ερρίκος Ντυνάν που ολοκληρώθηκε η διαδικασία. Έχουμε οφθαλμοφανέστατες παραβιάσεις του Συντάγματος και της λειτουργίας ενός κοινωφελούς ιδρύματος και αντιλαμβάνεστε ότι πρέπει οπωσδήποτε για τους υπεύθυνους, πέραν των πολιτικών ευθυνών που αποδεδειγμένα υπάρχουν να αναζητηθεί από την πλευρά της δικαιοσύνης εάν υπάρχουν κι άλλου είδους ευθύνες», τόνισε ο πρώην υπουργός.

Αναφορικά με την πρόταση για συμφωνία για τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας είπε ότι θα πρέπει «να τη δούμε ως ένα πρώτο βήμα, ως ένα πλαίσιο συμφωνίας, όπου εκκρεμότητες 70-80 χρόνων και μάλιστα με αμφισβητήσεις ταυτόχρονα, φτάσαμε σε ένα σημείο Εκκλησία και Πολιτεία, μετά τις αμοιβαίες υποχωρήσεις, να καταλήξουν. Ένα πλαίσιο που έχει σχέση με τον τρόπο αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας, με στόχο να καλύψει τη μισθοδοσία των κληρικών και των υπαλλήλων, γενικά της εκκλησίας».

Είπε ακόμα ότι πρόκειται για μια ιστορική συμφωνία γιατί «ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο γι αυτό που είχαμε και έχουμε ως βασική κατεύθυνση, το διαχωρισμό Εκκλησίας – Κράτους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος αναφορικά με την καταβολή των αναδρομικών και με την περικοπή των συντάξεων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Εύβοια είπε ότι δεν είναι δυνατόν η αξιωματική αντιπολίτευση να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι όλα αυτά τα προχωράει ενόψει των εκλογών, όπως όταν τα προηγούμενα χρόνια έδινε την μάχη για να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια την κατηγορούσε ότι φέρνει ακόμα ένα μνημόνιο. «Αυτή την ώρα η αντιπολίτευση αμύνεται για κάτι που εμείς μπορούμε μέσα από όλα όσα έχουμε υπηρετήσει, να το πραγματοποιήσουμε», κατέληξε ο κ. Αποστόλου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης