Αποστόλου: Ο αγροτικός κλάδος έχει ήδη μπει σε τροχιά ανάπτυξης

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2016, 15:17
Αποστόλου: Ο αγροτικός κλάδος έχει ήδη μπει σε τροχιά ανάπτυξης
Ο αγροτικός χώρος έχει ήδη μπει σε τροχιά ανάπτυξης, αφού τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2016, δείχνουν ότι η ανοδική πορεία που είχαν το 2015 το εισόδημα των αγροτών και οι εξαγωγές, θα συνεχιστεί και τη φετινή χρονιά, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου από τα Ιωάννινα, όπου βρίσκεται στο πλαίσιο ημερίδας για την αιγοπροβατοτροφία.

Ο κ. Αποστόλου είπε πως, αυτή την περίοδο το υπουργείο του βρίσκεται σε εγρήγορση, καθώς γυρίζει σελίδα στα προβλήματα ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την περαιτέρω πορεία.

«Η δική μας κυβέρνηση μας ήταν υποχρεωμένη, σε δύσκολες δημοσιονομικά και παραγωγικά συνθήκες, να επιλύσει ταχύτατα, οικονομικά, διαρθρωτικά και κοινωνικά προβλήματα σε νεκρό χρόνο, υπό την πίεση μάλιστα μιας συμφωνίας, που απαιτούσε άμεσα δημοσιονομικά μέτρα με επιπτώσεις. Περάσαμε τις δύσκολες ημέρες. Ανοίγεται μπροστά μας ένας βατός δρόμος», είπε χαρακτηριστικά.

Στην ομιλία προς τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους φορείς της Ηπείρου, είπε πως 2015, ήταν η πρώτη χρονιά, μετά από πολλά χρόνια, που δεν είχαμε το καθιερωμένο πρόστιμο των 320-350 εκατ. ευρώ για τους βοσκοτόπους. Επίσης ξεκαθάρισε ότι οι διαφοροποιήσεις που παρατηρήθηκαν στις πληρωμές, οφείλονται στις διατάξεις του κανονισμού εφαρμογής της νέας ΚΑΠ, που σε κάθε περίπτωση, ήταν επιλογή η οποία έγινε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και όχι από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης υπηρετεί ένα βασικό αίτημα του χώρου, σημείωσε ο κ. Αποστόλου, που είναι οι ξεκάθαροι κανόνες και η διαφάνεια στην αγορά του γάλακτος και του κρέατος, ενώ παρότρυνε τους βιομηχάνους να αναγράφουν τη χώρα προέλευσης του γάλακτος.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2016, 15:17