«Αποτυχημένη η διαχείριση των πόρων του ΕΣΠΑ»

«Αποτυχημένη η διαχείριση των πόρων του ΕΣΠΑ»
Αποτυχημένη θεωρεί το ΠΑΣΟΚ τη διαχείριση των πόρων του ΕΣΠΑ για το 2012 και επιρρίπτει, για το λόγο αυτό, ευθύνες στον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη. Ο Γραμματέας της Κ.Ο. Γιάννης Μανιάτης και αρμόδιος εισηγητής Θάνος Μωραϊτης, σε κοινή τους δήλωση, χαρακτηρίζουν φτωχή συγκομιδή την απορρόφηση σε ποσοστό 86% και τονίζουν θα ήταν ακόμα φτωχότερη αν ο κ. Χατζηδάκης δεν εφάρμοζε τη λογιστική πρακτική του «παρκαρίσματος πόρων».

Μάλιστα τονίζουν ότι ο κ. Χατζηδάκης έχει χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν την ίδια μέθοδο την οποία «βάφτιζε εύκολη απορρόφηση».

Είναι ξεκάθαρο, τονίζουν τα δύο στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ότι ο μνημονιακός στόχος του 2012 δεν επιτεύχθηκε. Και προβαίνουν σε σύγκριση με την επίτευξη και με το παραπάνω, του στόχου το 2011 «που ήταν 101%». Επισημαίνουν μάλιστα ότι το Α΄ εξάμηνο του 2011 το ποσοστό είσπραξης ήταν χαμηλότερο του αντίστοιχου εξαμήνου του 2012 και παρόλα αυτά επιτεύχθηκε ο στόχος του 101%.

Δυστυχώς, αναφέρουν επίσης, «η αλήθεια της πραγματικής οικονομίας δεν μπορεί να αλλάξει με λογιστικά τερτίπια στο παρά πέντε».

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου
Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2013, 21:43