Δεν θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ η Ντόρα Μπακογιάννη, σύμφωνα με συνεργάτες της. Όπως λένε οι ίδιοι, η κρίσιμη οικονομική συγκυρία δεν επιτρέπει την πρόκληση κλίματος εσωστρέφειας στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Κατά τη συνεδρίαση της ΚΕ, που θα γίνει την Κυριακή, θα εγκριθούν οι αλλαγές που θέλει να επιβάλλει ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αλλαγές

Οι αλλαγές που εισηγείται ο Αντώνης Σαμαράς, μεταξύ άλλων, προβλέπουν:
– Τακτικό Συνέδριο κάθε δύο χρόνια, μετονομασία της Κεντρικής Επιτροπής σε Πολιτική Επιτροπή και του Πολιτικού Συμβουλίου σε Εκτελεστική Γραμματεία.
– Τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής θα μειωθούν από 500 σε 200, ενώ ο γραμματέας του οργάνου θα μπορεί να εκλεγεί βουλευτής μόνον μέσα από τη λίστα Επικρατείας.
– Η Εκτελεστική Γραμματεία θα απαρτίζεται από 15 μέλη, μαζί με τον πρόεδρο. Τα 7 θα εκλέγονται από την Πολιτική Επιτροπή και τα υπόλοιπα 7 θα είναι προσωπικότητες στελέχη του κόμματος.
– Εκλογή από τη βάση και των διοικήσεων των Νομαρχιακών Επιτροπών (ΝΟΔΕ).
– Το 20% των εκλεγμένων στις διοικήσεις τοπικής και νομαρχιακής οργάνωσης θα πρέπει να έχουν ηλικία έως 35 ετών. Ποσοστό τουλάχιστον 20% των ιδίων οργανώσεων θα πρέπει να είναι πρωτοεκλεγμένα μέλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης