Αποχώρησε η Νέα Δημοκρατία από τον διάλογο για την Παιδεία

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016, 21:43
Αποχώρησε η Νέα Δημοκρατία από τον διάλογο για την Παιδεία
Την αποχώρηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τον διάλογο για την Παιδεία, ανακοίνωσε ο τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και της Επιτροπής Έρευνας της Βουλής, στην οποία συζητήθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την έρευνα, ο κ. Χαρακόπουλος ανέφερε πως «η κατάθεση αυτού του νομοσχεδίου, είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι.

Η ΝΔ δεν μπορεί πλέον να νομιμοποιεί με την παρουσία της την παρωδία διαλόγου, που υποτίθεται διεξάγεται, ενώ η κυβέρνηση νομοθετεί. Κάντε, λοιπόν, διάλογο με τον εαυτό σας και όσους συνεχίσουν να σας προσφέρουν άλλοθι με την παρουσία τους».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Χαρακόπουλος έκανε λόγο για «προσχηματικό διάλογο» και παράλληλα, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «συνοθύλευμα διευθετήσεων με "συγχωροχάρτια", αλλά και φωτογραφικές διατάξεις».

Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ πάντως, επιχειρήθηκε να υποβαθμιστεί η κίνηση αυτή του κ. Χαρακόπουλου, καθώς αρμόδιες πηγές υποστήριξαν μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι σκοπός ήταν «να δημιουργηθεί κλίμα» και επεσήμαναν ότι το νομοσχέδιο για την έρευνα δεν έχει σχέση με τον διάλογο.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016, 21:48