Αποχώρησε ο Α. Γιάγκογλου από τους Ανεξάρτητους Έλληνες

Αποχώρησε ο Α. Γιάγκογλου από τους Ανεξάρτητους Έλληνες
Με μία αναλυτική ανακοίνωση ο Αντώνης Γιάγκογλου ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Γιάγκογλου:

«Φίλες και φίλοι,

Με αυτήν την επιστολή θα ήθελα να απευθυνθώ και να ευχαριστήσω όλους εσάς που από την πρώτη στιγμή συστρατευθήκαμε σε έναν κοινό αγώνα για την ανατροπή των μνημονίων και των πολιτικών εκείνων που ξεπουλάνε τον τόπο μας και εξαθλιώνουν το μέλλον των παιδιών μας και το δικό μας καθώς επίσης και τους συμπολίτες μου που με τίμησαν με την ψήφο τους στις εκλογές του Μαΐου.

Η πληροφόρηση μέσω Διαδικτύου για την έλευση του κ. Κουίκ στη Βέροια την 26η Δεκεμβρίου (το πληροφορηθήκαμε την επομένη) που ήρθε να προστεθεί σε αυτήν του Προέδρου του κινήματος την 16η Οκτωβρίου, την οποία επίσης την πληροφορηθήκαμε πρώτα από το Διαδίκτυο και στον ορισμό της νέας “προσωρινής διοικούσας επιτροπής Ν. Ημαθίας”, ο οποίος έγινε εν αγνοία μας, που πληροφορηθήκαμε και πάλι από το Διαδίκτυο, με όλα τα οριζόμενα μέλη από την πλευρά του βουλευτή είναι κάποια από τα τρανταχτά γεγονότα που δείχνουν την απαξίωση στους ανθρώπους που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό ξοδεύοντας πολύτιμο χρόνο και χρήμα στερώντας τα από την οικογένειά τους ή την εργασία τους.

Ο λόγος προφανής: η αντίθεσή μου στην τακτική που ακολουθούσε από την πρώτη στιγμή (κατάρτιση ψηφοδελτίων) μέχρι και σήμερα ο κ. Γιοβανόπουλος, ο οποίος τελικά εξελέγη βουλευτής Ημαθίας. Στην αρχή η συναίνεση της ηγεσίας στα προσωπικά “καπρίτσια” του μεταφράστηκε ως προσπάθεια να αποφευχθούν τα χειρότερα. Η έλλειψη βούλησης, όμως, έχει πάντα τα γνωστά μη επιθυμητά αποτελέσματα.

Και μέσα σε όλα αυτά έρχεται και η απόφαση του Προέδρου για κατάργηση όλων των κομματικών οργάνων, με παράλληλη εκχώρηση υπερεξουσιών στην κοινοβουλευτική ομάδα. Τη στιγμή που, σε πανελλαδικό επίπεδο, το κίνημα ήταν σε πλήρη ακινησία ειδικά από τον Σεπτέμβριο και μετά. Η έλλειψη κεντρικής πολιτικής κατεύθυνσης και οι αψυχολόγητες πρωτοβουλίες χάριν εντυπωσιασμού οδήγησαν πολλούς και σοβαρούς συμπολίτες μας που μας στήριξαν και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις στο να απομακρυνθούν από εμάς. Είναι προφανής ο λόγος της διοργάνωσης της πανελλαδικής συνδιάσκεψης στις 21/12 υπό την πίεση των εξελίξεων και δεν μας ξεγελά πλέον.

Οι τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στο κίνημα, συνοδευόμενες από ακραίους και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης η συνύπαρξή μου στον ίδιο πολιτικό χώρο με ανθρώπους αυτής της νοοτροπίας και αντίληψης, δημιουργούν σοβαρό ζήτημα τόσο στην προσωπική μου αξιοπρέπεια όσο και στην επίτευξη του κοινού στόχου και με οδηγούν στην έξοδο από το κίνημα, για να προφυλάξω τον εαυτό μου και την αξιοπρέπειά μου, διατηρώντας τον αυτοσεβασμό μου και το δικαίωμα να μπορώ να κοιτάζω τους συμπολίτες που με τίμησαν με την ψήφο τους στα μάτια. Τέλος εύχομαι από καρδιάς καλή χρονιά και καλή δύναμη σε όλους.

Με σεβασμό και εκτίμηση

Αντώνιος Γιάγκογλου».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2013, 14:56